大家有無幫C6護膚? 有乜野產品啱佢哋用?

喜歡你更多
|
請問大家可否提議下? 發覺近來他多咗好多不知名嘅瘡,好似好難搞咁,又唔想帶佢出去做機,想平時用嚟保養吓就可以了的推介,大家有呢類經驗嘛!
喜歡你更多
|
有興趣傾下嗎?
sushiroll
|
喜歡你更多 發表於 18-8-17 12:42
請問大家可否提議下? 發覺近來他多咗好多不知名嘅瘡,好似好難搞咁,又唔想帶佢出去做機,想平時用嚟保養吓 ...
我男朋友有d細細粒暗瘡,都幾多,又超黑黑眼圈,佢媽媽成日買好多貴價護膚品比佢,但佢完全唔用,一d都唔鐘意護膚,所以我由佢鐘意la
rachel0316
|

我冬天買左樽 cream 比我c6搽
甘佢覺得乾都會自己搽野既
佢都有試用過我個導入機
因為佢想知點解我用完綿花會黃色
佢要試下

你比佢用導入導出機試下囉
有得玩佢地可能有興趣d

超級特務
|
平時叫佢2至3日去下角質,搽返蘆薈gel保濕。
emimi
|
我平時係屈記是但買俾佢用,上個月用哂我懶得去買,俾左櫃桶底套albion佢用住先,一用話超正,以後都要用返呢隻喎,真識貨
koalalee88
|
喜歡你更多 發表於 18-8-17 12:42
請問大家可否提議下? 發覺近來他多咗好多不知名嘅瘡,好似好難搞咁,又唔想帶佢出去做機,想平時用嚟保養吓 ...

買左Clinique 同Biotherm佢輪流用
喜歡你更多
|
sushiroll 發表於 18-8-17 13:08
我男朋友有d細細粒暗瘡,都幾多,又超黑黑眼圈,佢媽媽成日買好多貴價護膚品比佢,但佢完全唔用,一d都唔鐘 ...

咁妳可以試吓接管哂佢d貴價護膚品先
下次再同伯母講話要食埋花膠燕窩先有效。
喜歡你更多
|
rachel0316 發表於 18-8-17 13:19
我冬天買左樽 cream 比我c6搽
甘佢覺得乾都會自己搽野既
佢都有試用過我個導入機
好提議一切從玩開始啊!
Gi-leung
|
我買loreal保濕gel比c6用
佢係油性肌 洗面產品就用曼秀雷x嘅痘痘系列潔面泡泡 佢成日都話 男人用粗野得 我心諗 loreal某啲產品我仲有用 咩叫粗野姐
喜歡你更多
|
超級特務 發表於 18-8-17 13:23
平時叫佢2至3日去下角質,搽返蘆薈gel保濕。
尋日有同佢講咗,最緊要1至2次嘅深層清潔,
呢幾日有揉咗好多死皮出嚟,但希望有耐性做啦!
喜歡你更多
|
emimi 發表於 18-8-17 13:38
我平時係屈記是但買俾佢用,上個月用哂我懶得去買,俾左櫃桶底套albion佢用住先,一用話超正,以後都要用返 ...
識食呀!

pretty_cat
|
都係比我自己果d佢用。
試下買男性用既,佢唔岩用浪費左
喜歡你更多
|
koalalee88 發表於 18-8-17 13:42
買左Clinique 同Biotherm佢輪流用
jm有無特別選男裝果類產品? 定黃油果d?

我覺得男性皮膚比較油脂重,但年紀大咗,咪又係要注重保濕抗氧化好d, 男性果d護膚品啱年輕男囉!
喜歡你更多
|
Gi-leung 發表於 18-8-17 13:48
我買loreal保濕gel比c6用
佢係油性肌 洗面產品就用曼秀雷x嘅痘痘系列潔面泡泡 佢成日都話 男人用粗野得 我 ...
係啦!有時選擇得好,粗野都會變神仙水嘅,好似薏仁化妝水,攞比佢用fu面都唔心痛啦!
喜歡你更多
|
pretty_cat 發表於 18-8-17 13:50
都係比我自己果d佢用。
試下買男性用既,佢唔岩用浪費左
有時d大品牌男性用品,好鍾意隔一般時間有1set旅行裝買,都係2百至3百,試下先,唔啱用就換個d新set啦!不過都要佢哋肯用先得嘅,又係無得逼。
koalalee88
|
喜歡你更多 發表於 18-8-17 13:53
jm有無特別選男裝果類產品? 定黃油果d?

我覺得男性皮膚比較油脂重,但年紀大咗,咪又係要注重保濕抗氧化好 ...

For man
michelle071180
|
C6不嬲都唔注重護膚,佢用普通皂洗面就得。

亞仔前果排塊面突然起左粒粒,買左塊駱駝香皂比佢,用左2,3日暗粒冇晒宜家皮光肉滑
Gi-leung
|
喜歡你更多 發表於 18-8-17 13:56
係啦!有時選擇得好,粗野都會變神仙水嘅,好似薏仁化妝水,攞比佢用fu面都唔心痛啦!
...

我c6一轉天氣就爆瘡 谷緊又紅又腫果陣 我會叫佢用kiehls金盞花 or 玫瑰花水局部濕敷 又真係降到紅 保濕mask呢期佢一星期敷一次 都算係keep得唔錯
Ashleycorina
|
我老公仲貪靚過我skincare & paper mask應該多過我。

我以前試過買左貴skincare 唔適合,氹佢用,因為師奶唔想嘥。

其實我用d對佢太潤,所以最後佢自己買。
但deep cleansing mask 我就買俾佢