皮膚敏感

lovebaby2018
|
我依2日塊面紅腫又痕,點算我之前未試過咁,護膚品都係用開個幾隻,一路都冇事,加上我依段時間冇化妝,日日係屋企湊b,依排天氣又咁潮濕,唔知關唔關天氣事,有冇人試過咁樣?有咩改善方法?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
spikenard
|
食物敏感?
肥桃寶寶
|
睇左醫生未呀?
|
spikenard 發表於 18-8-17 12:46
食物敏感?

蝦蟹牛芒果榴連荔枝個d過敏食物我都冇食過
mercurycc
|
睇醫生先啦!
|
肥桃寶寶 發表於 18-8-17 12:48
睇左醫生未呀?

未,睇普通門診個d得唔得架?
南丁媽咪
|
lovebaby2018 發表於 18-8-17 12:50
未,睇普通門診個d得唔得架?

普通敏感,門診ok
查藥好快退

敏感可以冇原由冇理由
如果見嚴重先(emoji)介
tsung
|
快d睇醫生先
|
tsung 發表於 18-8-17 15:22
快d睇醫生先

而家等緊醫生
rubiks
|
樓主係咪呢排心情麻麻,發生很多令你生氣或心煩嘅事?
rubiks
|
因為我早排係,冇用錯護膚品,冇食物敏感,無端端塊面又紅又痕,甩皮出水。
我冇去睇醫生,發幾日會慢慢好番,儘量令自己心境平靜開朗係關鍵
|
rubiks 發表於 18-8-17 15:40
因為我早排係,冇用錯護膚品,冇食物敏感,無端端塊面又紅又痕,甩皮出水。
我冇去睇醫生,發幾日會慢慢好 ...

我都好放鬆心情,亦都訓得幾好呀
我而家皮膚好痕呀,忍唔到手去r佢
都係睇左醫生先
Poyau
|
lovebaby2018 發表於 18-8-17 15:48
都係睇左醫生先

祝早日痊癒
mrs.tan
|
lovebaby2018 發表於 18-8-17 12:45
我依2日塊面紅腫又痕,點算我之前未試過咁,護膚品都係用開個幾隻,一路都冇事,加上我依段時間冇 ...

屋企附近有冇人裝修?又或者有冇食過藥?
jolly_bear
|
快d 睇醫生啦~
1928mickey
|
lovebaby2018 發表於 18-8-17 15:48
都係睇左醫生先

皮膚科醫生
szeszes
|
睇醫生
catfitfit
|
係蕁麻疹,你上網search吓資料,成因不明,可能同你自身免疫力下降有關,西醫一般開鎮靜神經藥,如有返工,我勸你請定幾日大假,訓死佢,因為D藥好眼訓
熱媽
|
lovebaby2018 發表於 18-8-17 12:45
我依2日塊面紅腫又痕,點算我之前未試過咁,護膚品都係用開個幾隻,一路都冇事,加上我依段時間冇 ...
我十年前試過咁,連續2年都某段時間會發,成塊面又腫又痕,幾日都唔退可能係轉天氣(當時),最後去到打針(類固醇)先無事,之後就無再發
|
Poyau 發表於 18-8-17 19:33
祝早日痊癒

擦左藥,食左抗生素,而家有好轉