星巴巴,呻下,唔該唔好上報

mongng
|
昨日去星巴巴飲蜜糖柚子茶,我坐係sofa位,坐左無耐有位講英文的華人,佢抱住個仔坐係我隔離張枱,但冇買野飲,之後發晒皮氣問我走未,咁我諗住飲完就走咁就話係,點知佢就狂beer住我,咁我就話:你仲乜望住我?我有買野飲仲未飲完。之後佢話我知,繼續狂beer,其實佢咁無禮貌,我係好唔想比個位佢,但見佢抱住個小朋友,真係谷住道氣讓個位比佢。
油麥麥
|
咁臭脾氣咁低EQ,對佢同小朋友都唔好!
新秦先生
|
冇張力,點上報呀?
zoie_w
|
mongng 發表於 18-8-17 13:33
昨日去星巴巴飲蜜糖柚子茶,我坐係sofa位,坐左無耐有位講英文的華人,佢抱住個仔坐係我隔離張枱,但冇買野 ...

比我當聽唔到佢講嘢!繼續坐,皇后咩?大曬?
lingfu
|
啤返佢嘛
有病,奉旨讓位架?
木土土
|
mongng 發表於 18-8-17 13:33
昨日去星巴巴飲蜜糖柚子茶,我坐係sofa位,坐左無耐有位講英文的華人,佢抱住個仔坐係我隔離張枱,但冇買野 ...

你自己都係飲完先走,點算讓個位比佢?
Ashleycorina
|
真係惡成咁做媽媽更加應該有禮貌!

樓主唔好唔開心,因為你人生快樂好多
iamlazy
|
我唔會采佢
tsung
|
躁成咁?
xsyu
|
我都試過類似 我罷咗張四人枱 等緊屋企人佢地附近睇醫生 個女人坐緊二人枱有BB車 全程啤實我口噏噏 叫我快啲死
chiliwu
|
木土土 發表於 18-8-17 13:52

點解唔算? 冇規定飲完要即走。
平時麥記等位, 人哋食飽即走「讓」個位俾我坐, 我都會講聲唔該。

tansyneko
|
抱住小朋友又點?大哂咩?俾我唔會讓,仲要坐耐D添,抱住小朋友就要坐梳化?去買咗嘢飲先啦
clarawuwu
|

佢應該覺得你買杯野慢慢飲,佢有排等你個位坐,所以.出聲趕你走...
佢如果有禮貌問,可唔可以互換坐位(睇在佢抱小朋友份上),我諗換俾你無問題.
但宜家佢咁惡,真係飲完先走........
壞蛋獎門人
|
我會坐到2046等到你就等啦
hippoo    發表於 18-8-17 20:43
艾菲BB
|
我會答佢我飲晒就會走,但之後淨一啖點都唔飲,吹咩
pokipoki
|
壞蛋獎門人 發表於 18-8-17 14:12
我會坐到2046等到你就等啦

我都會見佢甘衰會飲得再耐d同坐耐d
言多必失
|
我係樓主,我瀨死唔走,
慢慢hea,
啤由佢啤,佢眼攰之嘛。
mongng
|
新秦先生 發表於 18-8-17 13:35
冇張力,點上報呀?

太好了
mongng
|
木土土 發表於 18-8-17 13:52

飲左半杯咋
tequiero_ic
|
我都會慢慢飲,話之佢