自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20180817/58574408

RIP!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

wan_sosin 發表於 18-8-18 09:29
有D事情無得大意!就算別人點樣錯,最後損失的是自己。
我仔細個好hyper, 4圍走,人多地方我真係帶條帶扣實 ...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

moniko 發表於 18-8-18 01:50
就算拖唔拖, 個司機發夢就係發夢, 都係會出事。 唔好再問個媽媽點解唔拖住! 有得俾佢揀, 佢直頭「點解 ...

果到係斑馬線定係紅綠燈過路處?

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

回覆樓主

好心痛,小妹妹安息

琥珀宮

pomanlife 發表於 18-8-17 21:05
我女細時真係明明拉到好實,到馬路位佢就鐘意fing 甩大人手沖出去,有次在康怡十字路口位沖左出去,好彩私 ...

其實總覺得邪邪地,我仔都試過拖住都fing開自己衝出去,好彩捉得返佢,問返佢做咩衝出去,做咩自己行出馬路,佢完全冇印象,仲要係即刻話佢,佢仲答冇

禁止訪問

翡翠宮

華美 發表於 18-8-18 02:04
我覺得好慘…全家人嘅命運,從果一秒就改變晒! 除咗媽媽,7歲嘅哥哥應該都好大心理影響。仲有唔在場嘅爸爸 ...

係囉
成件事只諗到係悲劇
好慘好慘

翡翠宮

回覆樓主

又有D 人指指點點話人阿媽唔拖實個小朋友
就算係,心知算啦,更何況冇人可以100% 肯定啦 ,做咩要放個重點係度?
有D 同理心,替人傷心吧

wcpcelia    發表於 18-8-22 10:57

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

回覆樓主:

有D事情無得大意!就算別人點樣錯,最後損失的是自己。
我仔細個好hyper, 4圍走,人多地方我真係帶條帶扣實佢,人哋笑話似拖狗又點?笑下唔洗死嘅,但如果比佢走失或遇到意外,講咩都唔可以話自己無責任,生命係自己嘅。

明知個世界有賊,都開大度門咩?
話就算鎖好度門,個賊都有辦法開你把鎖,就唔鎖咩?

個司機係有責任!佢有責任都唔會還得返條命比你。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我覺得好慘…全家人嘅命運,從果一秒就改變晒! 除咗媽媽,7歲嘅哥哥應該都好大心理影響。仲有唔在場嘅爸爸 ...

係呀!如果老公怪個老婆就慘喇

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

華美 發表於 18-8-18 02:01
你有無打爆佢,我從未體罰過我啲小朋友,但如果有鋪癮去到馬路就衝,我一定會狠狠咁打佢,要打到佢真係知 ...

冇呀!不過有同學校老師傾過一齊教導左好耐

伯爵府

yericy 發表於 18-8-18 05:06
你見到?
"好明顯責任完全係司機度啦"

咁D人又見到? 要雪上加霜話個阿媽?!

伯爵府

Teletrend 發表於 18-8-18 00:05
RIP

果頭係交通黑點,仲好猛鬼

仲有乜野事件,分享下,點猛法

珍珠宮

回覆樓主:

大宅

我都有你這個想法,可憐的媽媽和哥哥,一生也歷歷在目

大宅

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

過馬路真係環拖實拖實再拖實。仲要一眼關七。

男爵府

回覆樓主:

親眼睇住自己個女被車撞死訓喺馬路。。。好難接受到。。。小妹妹,rip

禁止訪問

首頁
12345...12

尾頁

跳至