自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

除左白烚⋯基本上我係連蝦殼食⋯所以我老公根本唔洗搞

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係怪獸 發表於 18-8-18 10:09
傻啦,我細細個家裏已經教食蝦用筷子,手指是毋須用到的,咁先至叫有儀態。所以我食蝦只用把口同筷子。

大 ...

我都係用口剝蝦, 怕整污漕對手, C6 都會主動剝比我

男爵府

虎到金來勳章

C6剝俾我都會接受,佢唔剝也冇所謂,我想食咪自己剝

大宅

回覆樓主

我老公自動波幫我。如果得佢自己一個,佢就懶唔食

珍珠宮

Miulo 發表於 18-8-17 15:00
我淨係覺得好公主病,一D都感受唔到愛囉。

我都覺
雙手金做咩
污穢咪洗囉

男爵府

回覆樓主

我鍾意自己剝會食蝦膏,佢幫我就唔比我食,自己黎最好

伯爵府

我屋企有個人肉剝會食蝦神器就係我家小姐...毎次有蝦食佢都爭住剝

子爵府

回覆樓主:

我唔喜歡用手搣皮搣殼,所以食海鮮、生果,和去BBQ,可免則免和揀嚟食,我又唔恨食,唔食無所謂。而且,我老公唔會咁神心,我更加唔會要求他,咁就一家人只食蘋果和香蕉
除了我阿媽,她會「服侍」我和我仔 ,當然,我會話我唔食啦,搣俾粒孫食啦,我仔牛龜咁大,都擘大口等婆婆餵,讓嗲老人家借意氹吓她,情趣嘅事,當事人先明白嘅
只可以話,有人肯為人民服務,就係人家嘅事,幸福滿滿,好羨慕就真

男爵府

吉蒂0603 發表於 18-8-18 11:46
我唔喜歡用手搣皮搣殼,所以食海鮮、生果,和去BBQ,可免則免和揀嚟食,我又唔恨食,唔食無所謂。而且,我老 ...

其實係嫁,接受人地為自己服務,同自己去服務人都係好幸福既事,只要唔係強逼、威脅,我覺得還滿幸福既。有次我同家人食飯,食膏蟹,蝦我都仲識剝,平時老公剝都係嗲下佢,蟹我真係唔識剝,我每次都係夾蟹蓋食蟹膏,我老公知我唔識剝,每舊蟹都比我食哂面d蟹膏,佢再剝比我食,連我媽見到,都讚左兩次,你老公真係好錫你,因為係佢剝比我食既早兩秒,我仍然咆哮緊佢

子爵府

我係剝蝦剝蟹高手
連同朋友去食buffet 都會有人叫我幫佢剝

禁止訪問

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

隻手得閒就自己搣,餵緊女食飯隻手唔得閒就話啫,要人搣先食,唔搣寧願唔食就幾公主

男爵府

回覆樓主:

我唔會要求,但我老公知我鍾意食蝦,佢會自動波剝蝦俾我食。但係佢唔太識剝瀨尿蝦,我會自己剝 & 幫佢剝埋

首頁

尾頁

跳至