啱啱發現白帶帶有少少啡色嘅分泌物,有冇媽媽都試過呀?

DJ2018
|

其實發現有孕已經4週5喇。做哂所有手續第一次產檢係9月頭。但前幾日因為肚痛所以尋日去咗私院睇婦科,醫生順便幫我做超聲波,但因為肚檢睇唔到所以醫生提議做陰超,照到胎囊便仲未照到心跳,醫生話太早所以兩星期後再返去check.
今日5週5,啱啱去完廁所發現D白帶帶有少少啡色嘅分泌物,有冇媽媽都試過呀?
RubyYu07
|
宜家仲未照到心跳好正常,遲兩週就會照到。你宜家呢個情況就多臥床休息。
haha748494
|
陀緊B,有持續流啡就要睇急症。
DJ2018
|
haha748494 發表於 18-8-18 18:03
陀緊B,有持續流啡就要睇急症。

今日已經等咗喇。希望冇事喇
DJ2018
|
RubyYu07 發表於 18-8-17 15:22
宜家仲未照到心跳好正常,遲兩週就會照到。你宜家呢個情況就多臥床休息。
...

知道(emoji)
ipcs
|
DJ2018 發表於 18-8-17 14:56
其實發現有孕已經4週5喇。做哂所有手續第一次產檢係9月頭。但前幾日因為肚痛所以尋日去咗私院睇婦科,醫生 ...

試過懷孕初期流啡,即係可能有d唔穩,要注意休息和飲食。
Jessicakyy
|
ipcs 發表於 18-8-18 19:40
試過懷孕初期流啡,即係可能有d唔穩,要注意休息和飲食。

我都有,分泌物,少少粉紅和黃色。。。

請問飲食不是話末有胎盤前,胎都吸收唔到嗎?
ipcs
|
Jessicakyy 發表於 18-8-18 20:48
我都有,分泌物,少少粉紅和黃色。。。

請問飲食不是話末有胎盤前,胎都吸收唔到嗎?

我試過12週前因為有少少傷風,食過幾個奇異果就流啡,好在停左就無流。
亦試過剛剛驗到時食了白菜,一陣就流粉紅血水,你都唔好話唔關事。
Jessicakyy
|
ipcs 發表於 18-8-18 20:50
我試過12週前因為有少少傷風,食過幾個奇異果就流啡,好在停左就無流。
亦試過剛剛驗到時食了白菜,一陣就 ...

唔食得奇異果嗎?

之前有食呀!
ipcs
|
Jessicakyy 發表於 18-8-18 21:02
唔食得奇異果嗎?

之前有食呀!

奇異果應該有點涼,而且我一口氣食了3個。
baby_suki
|
其實發現有孕已經4週5喇。做哂所有手續第一次產檢係9月頭。但前幾日因為肚痛所以尋日去咗私院睇婦科,醫生 ...

頭4個月未陀穩,真是唔好餵食,小心飲食,休息多些!
gbobo
|

我都係咁,今日去左睇急症要留院觀察,但上到病房見埋醫生都冇同我照過usg⋯⋯話要等到明天醫生巡房再決定要唔要照囉⋯⋯早知唔睇急症(emoji)
鄧鍾
|
我由7w左右反復流啡到16w,期間大部分時間休息臥床,超聲波照到我係宮頸口出血,要等自然吸收或者排出,17w開始到而家20w,無再出現流啡了,樓主你要睇醫生先知準確原因架
DJ2018
|
ipcs 發表於 18-8-18 21:13
奇異果應該有點涼,而且我一口氣食了3個。

嘩。3個都好多喎
DJ2018
|
baby_suki 發表於 18-8-18 21:30

知道
DJ2018
|

其實流啡後第二日打比醫生,姑娘話陰超後流啡係正常,只要流量唔多就Ok ..咁算多嗎?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
love_bbbabe
|
初期流啡好正常,建議多臥床休息
Jessicakyy
|
baby_suki 發表於 18-8-18 21:30

真係唔明,明明賈要多食營養野,又話食倒要食,但又咁多點野唔食得,都唔知點樣小心
DJ2018
|
love_bbbabe 發表於 18-8-18 23:47
初期流啡好正常,建議多臥床休息

知道了
hamsterma
|

如果持續流嘅話,就要注意下,好多可能會糾纏,