親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

邊個好玩d? 住萬華區酒店,去樂園係咪好遠,包車去/還是自己搭車?有無jm去過,可給一些資料

公爵府

牛年勳章

我覺得水上樂園好好玩,一定耍租大locker, 才放到二個背包,可以玩一日,動物園,吾及長隆

wcpcelia    發表於 18-8-17 16:37

別墅

CMMANDY 發表於 18-8-17 15:42
我覺得水上樂園好好玩,一定耍租大locker, 才放到二個背包,可以玩一日,動物園,吾及長隆 ...

謝謝!妳點樣去樂園?有無係樂園住?

公爵府

牛年勳章

Duffy15 發表於 18-8-17 16:04
謝謝!妳點樣去樂園?有無係樂園住?

跟團

別墅

CMMANDY 發表於 18-8-17 21:00
跟團

明白

大宅

Duffy15 發表於 18-8-17 15:27
邊個好玩d? 住萬華區酒店,去樂園係咪好遠,包車去/還是自己搭車?有無jm去過,可給一些資料
...

我是上agoda買酒店+樂園+送水上樂園兩日任玩門券的

水上樂園好玩,有人造浪、冰水滑梯等,我三個七至十三歲小朋友玩得好開心

樂園都玩了大半日,動物冇番禺長隆咁多,小朋友都啱睇啱玩,我地主要玩遊樂設施同機動遊戲,因是不算多

給你參考價格,我七月尾響桃園機場包車去只需半小時,$1300台幣,在六福村酒店包車出返近台北火車站與醫院前站的路境行旅要$1900台幣,車香要一個多小時,最好避開五點後放工時間,因公路比較塞車
我家有三個妹...

大宅

Duffy15 發表於 18-8-17 15:27
...

水上樂園好玩,有人造浪、冰水滑梯等,我三個七至十三歲小朋友玩得好開心

樂園都玩了大半日,動物冇番禺長隆咁多,小朋友都啱睇啱玩,我地主要玩遊樂設施同機動遊戲

給你參考價格,我七月尾響桃園機場包車去只需半小時,$1300台幣,在六福村酒店包車出返近台北火車站與醫院前站的路境行旅要$1900台幣,車香要一個多小時,最好避開五點後放工時間,因公路比較塞車

wcpcelia    發表於 18-8-21 09:12
我家有三個妹...

別墅

fostermak 發表於 18-8-18 13:53

水上樂園好玩,有人造浪、冰水滑梯等,我三個七至十三 ...

你是第一日到即去玩,我是搭早機8:10香港起飛,如果落機直接去玩樂園+水上夠時間嗎?還是只可以玩其中一個樂園?

因為不想走回頭路,六福村都幾遠,所以索性想第一日到就去玩。玩完就返去台北萬華區酒店。

唔知這樣行程可以嗎?

大宅

Duffy15 發表於 18-8-18 14:07
你是第一日到即去玩,我是搭早機8:10香港起飛,如果落機直接去玩樂園+水上夠時間嗎?還是只可以玩其中一個 ...

我都係八點幾機,十一點幾搞好手續入境,包車約半小時到六福村酒店放低行李食晏,差唔多兩點先玩水樂園,玩到四點幾返酒店,我諗你一日玩兩樣比較趕,可能先玩水上樂園,因收6點,玩一至兩個鐘,然後去隔離六福村樂園,收9點

或者第二日一早入去,半日玩水,再入樂園食晏同玩,就冇咁趕

wcpcelia    發表於 18-8-19 09:21

別墅

fostermak 發表於 18-8-18 16:51

我都係八點幾機,十一點幾搞好手續入境,包車約半小時到 ...

咁又真係有d趕,妳住六福村酒店就好d。多謝妳意見,我想都係第日去好d。Thanks!

公爵府

牛年勳章

Duffy15 發表於 18-8-19 08:56
咁又真係有d趕,妳住六福村酒店就好d。多謝妳意見,我想都係第日去好d。Thanks!
...

如果包車或者住六福村酒店, 都易d 處理行理, 所以, 都係改天吧! 記住, 耍穿拖鞋呀! 水上樂園行石地赤腳好辛苦

別墅

CMMANDY 發表於 18-8-19 10:00
如果包車或者住六福村酒店, 都易d 處理行理, 所以, 都係改天吧! 記住, 耍穿拖鞋呀! 水上樂園行石地赤腳好 ...

會呀!謝謝你!

大宅

CMMANDY 發表於 18-8-19 10:00
如果包車或者住六福村酒店, 都易d 處理行理, 所以, 都係改天吧! 記住, 耍穿拖鞋呀! 水上樂園行石地赤腳好 ...

仲有要帶泳帽,樂園規定的,如果唔係要現場買
我家有三個妹...

大宅

fostermak 發表於 18-8-19 13:52
仲有要帶泳帽,樂園規定的,如果唔係要現場買

找到去六福村的公車路線給你

我家有三個妹...

首頁

尾頁

跳至