想學紋身,不知從可入手

chuchuchuor
|
做左十二年FASHION DESIGNER,但越做越灰,想轉行做紋身;但上網搵無資料,唔知可以係邊度學
有無邊間可以介紹?
mandy952
|
chuchuchuor 發表於 18-8-17 16:03
做左十二年FASHION DESIGNER,但越做越灰,想轉行做紋身;但上網搵無資料,唔知可以係邊度學
有無邊間可以 ...

大陸
Poyau
|
希望有人知
月見草
|
我記得之前有JM話囡囡學緊,但忘了詳情!
uglytwins
|
直接去紋身店問請唔請人,咁得唔得呢...
chuchuchuor
|
回覆 uglytwins 的帖子

之前有問過一間,學費要3萬,要FULL TIME 學,同埋跟佢D風格,我想先學個BASIC 先。。。。。
chuchuchuor
|
回覆 月見草 的帖子

係咪舊POST?想要多D資料
月見草
|
chuchuchuor 發表於 18-8-18 15:51
回覆 月見草 的帖子

係咪舊POST?想要多D資料

係呀!
但忘了是當事人出的post定係響其他人post處覆的!
tsung
|
uglytwins 發表於 18-8-18 01:58
直接去紋身店問請唔請人,咁得唔得呢...

應該得
little06
|
我印象中viutv 又要威又要戴頭x 好耐之前訪問過紋身師,我記得好似大部分都係跟師傅拜師學。
Ashleycorina
|
chuchuchuor 發表於 18-8-18 15:50
回覆 uglytwins 的帖子

之前有問過一間,學費要3萬,要FULL TIME 學,同埋跟佢D風格,我想先學個BASIC 先。 ...

入行要做學徒(要俾學費),要做約2-3年,你都可以想一想你鍾意乜風格先,每一個師傅有自己強項同style ....

有d人學完入左行再跟唔同師傅學不同風格。
我仲有朋友係去曼谷學,佢哋俾錢就上intensive course ,你可以試下先,泰國發展得好成熟,衛生好,佢哋有得學舊式同新式。去上下course 先,因有人學完入行,有人學完覺得無興趣入行。
chuchuchuor
|
Ashleycorina 發表於 18-8-18 18:09
入行要做學徒(要俾學費),要做約2-3年,你都可以想一想你鍾意乜風格先,每一個師傅有自己強項同style .... ...

唔該曬,等我搵下資料先;
其實我仲搵到間香港既,有COURSE 上叫"藝刺X"
唔知OK唔OK呢?
係觀塘咪&將軍澳 有分店
sheetajeff
|
識人走去台灣跟師傅,台灣既紋身風氣都好濃厚