装修激死我事件

ganggang
|
個冷氣我覺得装得太低,師傅話剛剛在燈槽下,燈槽包住條黑喉(因爲我改過冷氣位) 點算

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sf013hk
|

我既理解係燈糟(因為凸出)會遮左氣喉。睇唔到,除非你爬高望入去。係昇個冷氣出口咪會劏開個燈糟咪仲怪樣。
ganggang
|
sf013hk 發表於 18-8-17 16:16
我既理解係燈糟(因為凸出)會遮左氣喉。睇唔到,除非你爬高望入去。係昇個冷氣出口咪會劏開個燈糟咪仲怪樣 ...

無錯,感都無辦法唯有冷氣在燈槽下,系低低地
wmkcnw
|
ganggang 發表於 18-8-17 16:39
唔通冷氣在燈槽中間?
你自己攞黎激。
樓底如果唔高, 就唔好用燈槽。如果想改, 而家改都唔太遲
teresayan07
|
ganggang 發表於 18-8-17 16:39

其實唔係燈槽下面你想部冷氣係邊?
ChloeMa
|
你原意係冷氣到頂,夾係2邊燈槽中間? 其實維修都好麻煩。

其實燈槽唔需要圍晒全屋,L 字位已夠 或一邊已夠。 不過當然要睇 layout。
kit2004
|
我都係劏開個燈槽
唔使一定要圍晒。你甘維修好麻煩。依家仲可以改
momofish2002
|
其實有冇燈槽你師傅都要揾個位藏喉,睇下點藏先比較好睇無咁礙眼。
tell-me-y
|
teresayan07 發表於 18-8-17 19:06
其實唔係燈槽下面你想部冷氣係邊?

咪就係囉
Poyau
|
唔太低
cathy11
|
真心覺得唔好整燈糟,我而家勁後悔,一來打掃麻煩,二來換燈又煩
oceandeepsea
|
差唔多高,都可以,條黑喉都岩位
蕃薯仔媽媽
|
分體機不能太貼頂,我上手業住嘅分體機好新,所以我無換。有一次室內機漏水,我揾返大金上嚟睇,佢話部機裝得太貼頂,搞到好難拆外殼