警察咩事...

Mm233
|
警方毒品調查科一名警員今年5月涉非禮女童被停職後,期間再涉嫌強姦一名14歲女童,昨日(16日)被新界北總區重案組拘捕。

消息指,涉案男警姓余(32歲),駐守毒品調查科,上月被停職期間,相約朋友外出飲酒,席間認識一名14歲少女,有人藉詞送少女返回沙田的寓所,在後樓梯涉強姦該名女童。警方接獲報案後,至昨日將該名男警拘捕。

據悉,涉案男警早前在網上社交媒體結識兩名女童,並相約於天水圍區見面,期間涉嫌非禮二人。警方經深入調查後,於6月6日採取行動,在天水圍區拘捕余,指他涉嫌「非禮」及「向年齡在16歲以下的兒童作出猥褻行為」,已獲准保釋候查,須向警方報到,案件交由新界北總區重案組跟進,未料停職期間,疑再度犯案。

今年好似第幾十單警員被補...?
losttoa
|
Mm233 發表於 18-8-17 16:30
警方毒品調查科一名警員今年5月涉非禮女童被停職後,期間再涉嫌強姦一名14歲女童,昨日(16日)被新界北總區 ...

幾十單?
Mm233
|
losttoa 發表於 18-8-17 16:35
幾十單?
yes
魚兒小寶貝
|
我都覺愈來愈多
szesze_lam
|
其實你留意下, 唔至police, 成個社會都已經愈黎愈多lee類事件
wcpcelia    發表於 18-8-19 11:23
o_____o
|
Mm233 發表於 18-8-17 16:38
yes

我記得6月睇新聞時話2018年到6月為止有26定27名警員被捕,仲有一班係調查中。
Flovena
|
以前做警察,教師都係有抱負,有理想。而家好多係因為薪高糧準, 咪多左害群之馬。
叮妹
|
荒淫
peonica
|
反映而家的人,完全唔知修養道德為物。

近年風化案真係多左,係咪法例過於寬鬆,無阻嚇作用,對受傷者唔公道,傷害係跟一世。
親親小孩子
|
直情係病態
maymay220hk
|
Flovena 發表於 18-8-17 16:46
以前做警察,教師都係有抱負,有理想。而家好多係因為薪高糧準, 咪多左害群之馬。
...

聽吾小因為份糧
momling
|
男女都唔抵幫,男嘅身為警察就唔該唔好影響警察形象,D未成年少女就唔好隨便識人,入世未深
asd456
|
低B ,唔通只有警察先犯法?
唔好一支竹打一船人。
cissie    發表於 18-8-17 21:54
馬爾太
|
警察都有壞人嘛
cy101
|
證明局長講得啱呀!!!
油麥麥
|

tszchungmama
|
叮妹 發表於 18-8-17 16:53
荒淫

隔離先有個 post 話空姐又係荒淫
choco_soup
|
peonica 發表於 18-8-17 16:54
反映而家的人,完全唔知修養道德為物。

近年風化案真係多左,係咪法例過於寬鬆,無阻嚇作用,對受傷者唔公 ...

法例太寬鬆,之前有個阿伯強姦女童好似坐兩三年。
tansyneko
|
Flovena 發表於 18-8-17 16:46
...

唔係喎,以前有句話叫好仔唔當差
叮妹
|
tszchungmama 發表於 18-8-17 17:59
隔離先有個 post 話空姐又係荒淫

我就系跟佢咁講……