不禮貌的服務

happy_abby
|
上星期晚幫親了灣仔麵包秀,這間店供客試食,但原來試完一定要買。事源入到店內試了
三款麵包左右,便有店員說: 試啱就幫親吓啦! 原來不以為意,再行個圈慢慢睇又試了三款,
於是該店員說: 試啱就幫親吓啦! 打開門做生意,唔係白做! 我完全無理會,於是乎她叫另一店
員遞上夾和盤,以為她是遞給其他客人,故當她遞上時,我沒有接並指着說: 是給我後面
客人的。當時想駁回她,但免事情攪大。我從未試過聽到店員會講這番說話!! 竟然你大方
比人試食,你就預左人地唔一定要買,唔買就講lee d說話了嗎? 這家店是老闆要求店員以
這服務態度待客嗎? 還是店員未經培訓?
72leelily
|
上個月已聲討過
又來
DoReMi媽媽
|
咦~好似冇幾耐之前見過咁上下內容嘅標題喎!
amax18
|
唔係上星期嘅事啦
panyeung
|
講完又講,你條氣真係好唔順喎??

做服務業真慘
ccctiy
|
happy_abby 發表於 18-8-17 16:58
上星期晚幫親了灣仔麵包秀,這間店供客試食,但原來試完一定要買。事源入到店內試了
三款麵包左右,便有店 ...
上個月鬧完,上星期又去幫襯

peggy65
|
樓主真係好耿耿於懷
panyeung
|
ccctiy 發表於 18-8-17 17:04

唔係呀,你留意下,個內容一樣㗎,係copy 上個月個帖再鬧多次呀
amax18
|
ccctiy 發表於 18-8-17 17:04

然後竟然又發生一模一樣嘅情節
stitch2012
|
你7月同8月嘅遭遇一樣嘅? 7月投訴完上星期又再去?又係試6款麵包? 點呀?好亂呀,EU超時任務?
Angelice-BeBe
|
上次不滿完,你又再去?
Jessicalws
|
之前呢個post咪出過,內容好似一模一樣
I9528
|
DoReMi媽媽 發表於 18-8-17 17:01
咦~好似冇幾耐之前見過咁上下內容嘅標題喎!

直程係
DoReMi媽媽    發表於 18-8-17 17:14
Jessicalws
|
每個月去一次,每次試3款麵包?
Kimiwiki
|
放下自在,善哉善哉
mercurycc
|
咁熟口面,上次唔係話試6款包,你日日都去試?
dasy
|
又黎....每個月都要開帖講一次嗎....上個月14號先講完..沒完沒了咁
魔怪媽媽
|
happy_abby 發表於 18-8-17 16:58
三款麵包左右,便有店 ...

上個月的事定上星期呀? 定你上個月幫親完,上星期又去幫親?
Kimiwiki
|
可以樓主要2046
dasy
|
魔怪媽媽 發表於 18-8-17 17:12
上個月的事定上星期呀? 定你上個月幫親完,上星期又去幫親?
上個月帖copy & paste