有冇相熟好既婦科醫生?

ilikeholiday
|
幫朋友一問,朋友剛懷孕,但開初有少少血,入院check 過冇事,但佢出院一日後係咁流,連訓床都流,量不少,但醫院話咩都check 哂冇問題,唔知點解會流,有冇人試過咁樣
Carmen8080
|
好多時都check唔到 我都試過兩星期間唔中留下 好似m到咁 初初好驚 不過流到麻目左 之後就好淡定
|
Carmen8080 發表於 18-8-17 21:16
好多時都check唔到 我都試過兩星期間唔中留下 好似m到咁 初初好驚 不過流到麻目左 之後就好淡定
...

之後幾耐冇再流?但佢流得好密
Carmen8080
|
我第一次流血 就即刻去揾醫生照超聲波 咁超左胎盤正常 阿b又正常咁就叫我返屋企多啲休息 出血前個幾日 我食左西瓜同龍眼 其實唔知關唔關事喇 我斷斷續續其實係流左兩星期 上網睇其實出血都真係好多時發生 但通常係初期懷孕作小產就會嚴重啲 咁後期先出血就原因不明喇
JD930
|
ilikeholiday 發表於 18-8-17 18:30
幫朋友一問,朋友剛懷孕,但開初有少少血,入院check 過冇事,但佢出院一日後係咁流,連訓床都流,量不少, ...

我初初大慨5w時都作小產,睇咗林勇行醫生後佢話小小唔怕,如果流量多到好似m嘅第二三日咁就要即刻搵醫生睇... 如果未到咁多的話就瞓床休息多啲放鬆啲
|
JD930 發表於 18-8-18 00:49
我初初大慨5w時都作小產,睇咗林勇行醫生後佢話小小唔怕,如果流量多到好似m嘅第二三日咁就要即刻搵醫生睇 ...

好似黎m咁呀 但醫生話冇事唔知咩原因
JD930
|
ilikeholiday 發表於 18-8-18 01:22
好似黎m咁呀 但醫生話冇事唔知咩原因

咁醫生有冇開安胎藥比妳?
|
JD930 發表於 18-8-18 01:28
咁醫生有冇開安胎藥比妳?

冇,醫生話呢個時間關唔岩食藥
JD930
|
ilikeholiday 發表於 18-8-18 01:36
冇,醫生話呢個時間關唔岩食藥

第幾w?
|
JD930 發表於 18-8-18 01:39
第幾w?

JD930
|
ilikeholiday 發表於 18-8-18 16:51

咁咁初期又真係冇咩做到.... 瞓多啲床啦
|
JD930 發表於 18-8-18 18:08
咁咁初期又真係冇咩做到.... 瞓多啲床啦

JD930
|
ilikeholiday 發表於 18-8-18 18:25

terter1110
|
ilikeholiday 發表於 18-8-17 18:30
幫朋友一問,朋友剛懷孕,但開初有少少血,入院check 過冇事,但佢出院一日後係咁流,連訓床都流,量不少, ...

你話佢出院後連瞓到流血,我建議佢再入急症睇睇穩陣,同埋book左私家婦產科睇睇,因為私家有安胎藥比孕婦食,政府咩都無
|
terter1110 發表於 18-8-21 07:09
你話佢出院後連瞓到流血,我建議佢再入急症睇睇穩陣,同埋book左私家婦產科睇睇,因為私家有安胎藥比孕婦 ...

私家都冇開藥 只係叫佢正常活動就好
terter1110
|
ilikeholiday 發表於 18-8-21 20:07
私家都冇開藥 只係叫佢正常活動就好

私家醫院定醫生?有好多私家醫生會開黃體酮藥比佢食或者打針, 俗稱安胎藥,你不如再搵搵其他醫生睇下,安全d好,希望你朋友無事!祝好孕
|
terter1110 發表於 18-8-22 07:58
私家醫院定醫生?有好多私家醫生會開黃體酮藥比佢食或者打針, 俗稱安胎藥,你不如再搵搵其他醫生睇下,安 ...

私家醫生,話bb有大到,所以冇開藥,尋日都流少左,多謝