淘寶國際轉運

Ms.cheung
|
聽人講淘寶用國際轉運(順風)不洗按體積計算的,但點解我在拍下物件後,無得簡國際轉運?應該唔係禁品,只是膠箱
amysnlee
|
Ms.cheung 發表於 18-8-17 20:48
聽人講淘寶用國際轉運(順風)不洗按體積計算的,但點解我在拍下物件後,無得簡國際轉運?應該唔係禁品,只 ...

你默認地址有無寫香港地址呀?有填先會有國際轉運選擇
Ms.cheung
|

回覆 amysnlee 的帖子

我已set 左香港地址做默認,係咪份件唔可以做國際轉運,所以先無得簡?
佢得以下三個可以簡:
1. 官方物流直送2. 官方集運
3. 自行聯絡賣家
小軒軒
|
Ms.cheung 發表於 18-8-17 23:11

我已set 左香港地址做默認,係咪份件唔可以做國際轉運,所以先無得簡?

揀2。。入面再揀。。順豐/官集
Ms.cheung
|
回覆 小軒軒 的帖子

係咪係度簡順風就唔計體積?
amysnlee
|
Ms.cheung 發表於 18-8-17 23:11

2就係,順豐唔計體積
Ms.cheung
|

謝謝各位!請問順風係咪直接寄到我家?還是需要好似其他集運咁,要通知佢地包裝?
amysnlee
|
Ms.cheung 發表於 18-8-18 20:54

謝謝各位!請問順風係咪直接寄到我家?還是需要好似其他集運咁,要通知佢地包裝?

順豐你都可以去自取點取,當你集運來香港時,有得比你選擇邊個自取點,送上門好似係要另加附加費的