乜都放雪櫃

cplus
|
有冇人好似我媽,乜都放雪櫃?今日個仔發燒,佢係雪櫃攞小林退熱貼,之前上海買龍鬚糖,又放雪櫃,拎出黎就黐埋一舊,食唔到。仲有好多不能盡錄。所以家中有兩雪櫃,仲要爆滿。
agee
|
cplus 發表於 18-8-17 21:54
有冇人好似我媽,乜都放雪櫃?今日個仔發燒,佢係雪櫃攞小林退熱貼,之前上海買龍鬚糖,又放雪櫃,拎出黎就 ...

呢2樣放雪櫃算正常, 糖熱會融
Teletrend
|
有冇人好似我媽,乜都放雪櫃?今日個仔發燒,佢係雪櫃攞小林退熱貼,之前上海買龍鬚糖,又放雪櫃,拎出黎就 ...

所以我媽想換6門雪櫃,乜都放雪櫃!
cplus
|
agee 發表於 18-8-17 21:55
呢2樣放雪櫃算正常, 糖熱會融

其實小林係唔使放,店舖都只係放貨架。龍鬚糖唔放雪櫃仲可以食,但放完拎出來變唔食得,一冷一熱,啲糖反而黐埋一舊,硬都食唔到
(Samantha)
|
我都係咁喎
agee
|
cplus 發表於 18-8-17 21:59
其實小林係唔使放,店舖都只係放貨架。龍鬚糖唔放雪櫃仲可以食,但放完拎出來變唔食得,一冷一熱,啲糖反 ...

我唔放雪櫃d糖淋晒痴埋, 雪櫃有位會放
藥丸都放, 冬天放少d
tsung
|
上一輩老人家喺咁
ilikethis2005
|
退熱貼我都有放。
我阿媽都係乜都放雪櫃既人,佢話開左既野就要放,唔理本身果樣野係咪需要雪。
Jennyyuen
|
我媽都好鍾意咩都放雪櫃
佢成日好驚壞
但我覺得雪左既龍鬚糖好味好多wor
Ytfc
|
退熱貼唔係放雪櫃架咩?我印象中個盒有話放雪櫃凍啲舒服啲架
cplus
|
但雪櫃會冇位
sheetajeff
|
我小林退熱貼都係放雪櫃,貪佢凍d
lovebbb
|
我奶奶好鍾意樣樣野都放雪櫃,我之前搬屋,佢要埋我部雪櫃,所以佢屋企有兩個雪櫃,但都係放滿晒。連香蕉都放埋入雪櫃
Nbs
|

我有 d face cream/ gel 都會放。。。

我呀爸都係會放香蕉落雪櫃,食唔切喎,雪到個皮黑晒不過入面仲食得既

同埋我都有兩個雪櫃,一個係放飲品零食的。
洋洋
|
我都係乜都放雪櫃,包括意粉、餅乾
sukisky
|
我阿媽又係~乜都放雪櫃
michelle071180
|
我99又係咁。之前有人比左個二手雪櫃佢,點知用左一排就打柴之後自己買過一個新既.......佢同亞嫂乜鬼都擺落去~~~~~威化餅,花生...總之平時唔會放雪櫃既野見雪櫃有位都會放
newspaperhang
|
未開既午餐肉、未開既罐頭⋯⋯(唔係我屋企)
yubiwa310
|
我連食唔哂既零食都會放入個雪櫃(三門)度
joeyjoey223
|

我媽都係,乜野都放入雪櫃