懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我今星期照左有5weeks
其實我反應係勁冇胃口,訓醒起身個種反胃頂上心口既感覺 (但冇嘔)
個人好易累
訓覺個陣試過打側訓個肚扯住痛。。。(;ω;)
完全唔想食飯,只想食垃圾食物同小食同辣野。。。
我感覺好唔健康呀 。。。 =_=
有冇其他人都係咁。。。

別墅

ddswi1614 發表於 18-8-17 22:51
其實我反應係勁冇胃口,訓醒起身個種反胃頂上心口既感覺 (但冇嘔)
個人好易累

嘔到傻
正餐吾食

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

我都係冇胃口,鍾意食辣嘢。你扯住扯住可能係子宮擴張吖

複式洋房

我要做媽媽 發表於 18-8-17 22:55
我都係冇胃口,鍾意食辣嘢。你扯住扯住可能係子宮擴張吖

原來係咁。。會唔會怕凍。。我呢排開風扇都要蓋2張薄被。。=_=

子爵府

回覆樓主

我頭三個月只食到麥當勞同薯片咋,無野呀,bb好健康。中後期都成日食麥當勞。後期食返多d清胎毒野

除左生冷野我無戒口,想食咩就食咩,bb皮膚好好,無出過粒粒

複式洋房

mentcheng 發表於 18-8-17 22:54

嘔到傻
正餐吾食

辛苦了,好在我暫時只係見到反胃,但未嘔出黎 (*´ー`*)

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-8-17 22:59
我頭三個月只食到麥當勞同薯片咋,無野呀,bb好健康。中後期都成日食麥當勞。後期食返多d清胎毒野

除左生 ...

(emoji)(emoji)(emoji) 我勁食魚蛋燒賣雞蛋仔。。。
不過我皮膚天生麻麻,有時寧願忍口唔食

子爵府

ddswi1614 發表於 18-8-17 23:02
(emoji)(emoji)(emoji) 我勁食魚蛋燒賣雞蛋仔。。。
不過我皮膚天生麻麻,有時寧願忍口唔食
...

我同老公皮膚都唔好

但懷孕時,我皮膚又出奇地好,就算食好多麥當勞薯片朱古力都無事。

後期我好彩係夏天,勁食西瓜同綠豆沙出清胎毒。

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-8-17 23:11
我同老公皮膚都唔好

但懷孕時,我皮膚又出奇地好,就算食好多麥當勞薯片朱古力都無事。:edcited ...

反而我老公皮膚好過我。。。(公平咩)(u_u)

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

mocha20150323 發表於 18-8-17 22:59

除左生 ...

真係好難戒口

子爵府

JD930 發表於 18-8-18 01:00
真係好難戒口

最主要係因為有多種說法,我個人傾向孕時戒得清,bb可能更容易敏感,所以戒得非常少

珊瑚宮

mocha20150323 發表於 18-8-18 01:09
最主要係因為有多種說法,我個人傾向孕時戒得清,bb可能更容易敏感,所以戒得非常少
...

哈哈哈哈我都好認同呢個講法

水晶宮

JD930 發表於 18-8-18 01:17
哈哈哈哈我都好認同呢個講法

我都係
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

珊瑚宮

wsyggk 發表於 18-8-18 01:33
我都係

應該好多媽媽都讚成

水晶宮

JD930 發表於 18-8-18 01:37
應該好多媽媽都讚成

我媽媽group好多人戒得好清喎,我係最唔戒口嗰個
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

珊瑚宮

wsyggk 發表於 18-8-18 01:51
我媽媽group好多人戒得好清喎,我係最唔戒口嗰個

佢哋咁乖

子爵府

mocha20150323 發表於 18-8-17 23:11
我同老公皮膚都唔好

但懷孕時,我皮膚又出奇地好,就算食好多麥當勞薯片朱古力都無事。:edcited ...

皮膚變好係咪女?

複式洋房

回覆 mocha20150323 的帖子

好厲害⋯⋯ 我覺得我完全戒唔到

別墅

ddswi1614 發表於 18-8-17 22:51
個人好易累

如果你真係冇胃口飲D媽媽奶粉,又有營養又飽 ,我朋友介紹我吃咖哩反,因為我而家都冇咩胃口,但我可以一口氣吃哂D咖哩反,原來有好多孕婦懷孕期間,都中意吃咖哩又5太辣又香,你試下包你一定好胃口

複式洋房

回覆 AikoMok 的帖子

冇乜胃口食飯~ 不過我試下先! 多謝你提意~~
BTW, 孕媽媽奶粉你地會點選? 係醫生開定就咁出街店買?

首頁

尾頁

跳至