潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

今日收到的,算是乞巧節禮物啩~

8-8.5mm 正圓,有瑕,皮光不錯,白透粉的

ada0707    發表於 18-8-20 13:45

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆樓主:

我這串(8-8.5)跟上次買给阿女的 Akoya(7-7.5)相比,價錢差不多,光澤度好得多,除了有微瑕。
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

侯爵府

回覆樓主:

海水珠我鐘情南洋珠,因為價錢平才收下這串 akoya,這個賣家我follow 了很耐,她常去日本,香港珠寶展收珠,眼光不錯,今次搞活動才特價,好彩我能夠買到。
(純粹分亨,不作推介,謝絶 PM~)
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

$1880好抵玩

wcpcelia    發表於 18-8-19 08:58

伯爵府

Charitymami 發表於 18-8-17 23:39
海水珠我鐘情南洋珠,因為價錢平才收下這串 akoya,這個賣家我follow 了很耐,她常去日本,香港珠寶展收珠 ...

呢個價, 買到全圓微瑕 akoya 珠?

公爵府

回覆樓主

真係好抵

子爵府

唔覺得呢個價可以買到成串皮光完美、無瑕的akoya 8-8.5mm

有無日本真珠研究所的證書?
我買開珠那個seller,都係成日飛日本取貨的,佢賣的珍珠,成串的會有真珠研究所證書 ( 成串先有證書,單粒的無)
如果有證書的,皮光好的,8-8.5mm的,平極一定要萬幾兩萬
M記更加要六位數字
皮光方面,我隔住鏡頭睇,覺得好一般,呢個可能就係佢價錢咁平的原因。想知到咩叫皮光好,建議去mikimoto counter 一轉就會知。

利申:玩開Akoya日本珠

侯爵府

dorchiu 發表於 18-8-18 23:46
呢個價, 買到全圓微瑕 akoya 珠?

是的~
RMB 價

侯爵府

jeanne1120 發表於 18-8-19 10:49
唔覺得呢個價可以買到成串皮光完美、無瑕的akoya 8-8.5mm

有無日本真珠研究所的證書?

這串是普通 akoya 珠,有瑕,不帶日本証,這個價錢日常佩戴玩玩可以。

帶日本証的花珠,天女應該不是這個價錢,一分錢一分貨。
M記是最靚的,但有品牌溢價

我購物通常格了價,覺得合理才扑鎚,很少會幫襯指定一個賣家,下面是另一個日本太太(之前幫女兒買的那串)賣家現在賣Akoya的價錢,

我買的8-8.5mm,平民價格是合理&划算。

侯爵府

回覆樓主:

我這個賣家都會日本,香港兩地飛,她在6月香港珠寶展live賣的東西,她們做量,我知很多日本商户會預留貨給她們賣,下面那條大溪地價錢walk in應該買不到吧,可惜我搶唔到~

珍珠宮

回覆樓主:

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

就算帶証天女級別都分好多級數,akoya由小幾千到幾萬元都有,迎合不同人嘅需要,樓主呢條$1880確實好抵,粗帶Good呀!

大宅

回覆樓主

Lm 學野,成日想買一串比好友作出嫁禮物

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

$1880好抵玩

大宅

ada0707 發表於 18-8-20 13:45
$1880好抵玩

可以pm我賣家嗎

大宅

ada0707 發表於 18-8-20 13:45
$1880好抵玩

可以pm我賣家嗎

男爵府

Charitymami 發表於 18-8-17 23:36

洋房

回覆 Charitymami 的帖子

大宅

回覆樓主:

請問 如果我想買單粒的彩光/ 粉色珍珠吊咀,邊間店抵買??size 唔需要大,但要有光澤,唔好似膠珠

大宅

Charitymami 發表於 18-8-17 23:36

可否告訴我邊度買?

首頁

尾頁

跳至