心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

死蠢,脾氣差,心地差,心胸狹窄,小氣,自尊心太強,衰唔起,都已經衰左,咁就成世人,好想死,但太懦弱,又死唔去。

伯爵府

BK Milk勳章

如果自己都不愛自己,怎麼讓別人愛你

大宅

回覆樓主:

每個人都有缺點,識得反醒系好事,從而改善,讓自己變得更好。
加油,每個都系經一事長一智,你都得。

公爵府

tabbymom 發表於 18-8-17 23:45
死蠢,脾氣差,心地差,心胸狹窄,小氣,自尊心太強,衰唔起,都已經衰左,咁就成世人,好想死,但太懦弱, ...

我都好憎自己,品性善良,成日被欺善怕惡既衰人蝦,咁大個人都唔識得保護自己,比人誤會,都唔識即時解釋,事後又成日諗番件事,搞到自己成日唔開心,去度邊都遇到呢種心理唔平衡既人,佢自己受過傷害唔開心,想搵人發洩,將自己的唔開心想發洩係人身上,傷害番人,我就是呢種衰人既目標,呢種人心理唔平衡,見到人唔開心佢就開心,見到人有開心事佢就會唔開心

別墅

回覆樓主:

自問一直也做著善良人,可是好報沒降臨在我身上,工作吃力不討好,十個煲八個蓋,只能盡力做到不爆獲,身心也很累,這樣辛苦為了甚麼。
感情上受到的背叛,叫我對這世界很失望。
我每天笑面迎人
在內心有太多恐懼,不安與難過
有時還希望自己繼續活在那童話的泡泡中
當時我覺得人生完滿了

還真覺得自己太不適應這個世界,
很想獲得平静
很想一死了知

但每當看到bb天真無邪地看著我笑
我又遲疑了

我離開了
會看不到你長大
我離開了
你會叫別的女人做媽媽
謝謝你
讓我有不跳下去的理由

珍珠宮

回覆 tabbymom 的帖子

same here

雖說人比人, 比死人. 我相信講呢句說話嘅大部份都係令人羨慕嘅一群.
成日見到面嘅, 睇見人地要錢有錢, 要仔有仔, 要女有女, 重要係又乖又孝順. 老公做家務煮飯乜都肯. 想去旅行話去就去, 一年飛幾次, 有假期有錢有伴. 人都係感情動物, 點會唔妒忌.

睇返自己. 老公唔好. 屋企又窮. 仔唔生性, 日日只係食玩瞓. 想去旅行, 無朋友肯陪, 唯有揾C6. 遠嘅當然唔使諗. 近嘅都要歷盡艱辛先叫做去到一次. 唔係話無錢就係無時間無興趣, 又話你大使, 使埋D無謂錢. 人去又要學人去.

成日覺得人地同我講佢去邊度邊度玩係變相嘲笑我無得去. 於是個人好自卑, 好down, 好down.

無數次諗過自行了斷但無勇氣, 咁嘅人點解仍要生存?

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

大宅

Mnbvcxdsa 發表於 18-8-20 13:20
我都好憎自己,品性善良,成日被欺善怕惡既衰人蝦,咁大個人都唔識得保護自己,比人誤會,都唔識即時解釋 ...

同你好似,2個連相士都這講過無法改變是天生。

無法生活就是要生活,過得一日得一日順其自然。

學習小說話小做事不要引人注意,生活孤單點無所謂,一個人時活得比較自在。

唔開心聽吓唸佛經,用來理解吓生活,同bk網友pm講吓心事。

都可以pm吹吓水

公爵府

yuenmeimei 發表於 18-8-20 17:00
同你好似,2個連相士都這講過無法改變是天生

無法生活就是要生活,過得一日得一日順其自然。

我諗我都應該同你一樣天生無法改變,我之前好想擴濶自己圈子,參加多些社交活動,想認識多些朋友,但每次都令自己失望,唔開心,激氣自己又係我人生中識多個衰人,嬲自己唔參加活動就唔會有機會識到呢啲衰人,巳經斷絕來住,但都成日諗番佢哋點對我衰,不停諗,唔想諗,但控制唔到,而家唔想刻意去識朋友,唔想再受傷害

瑪瑙宮

回覆 worthy 的帖子

係丫, 我同事又係你講果種, 好羡慕, 成日 PLAN 去旅行, 重要佢老公都鈡意同佢一齊去旅行, 食好野, 得三日假期咁鬼趕都去轉泰國, 兒女又孝順, 个女煮飯, 个仔洗碗, 唔係日日做, 但叫就肯做, 个仔又買按摩椅比佢, 佢前世梗係積左咩福, 咁鬼幸福.

首頁

尾頁

跳至