大家去東京, 都會住新宿嗎?

wmkcnw
|
見到好多人去東京, 好多人都住新宿, 有乜好處?
在新宿,街道又亂, 車站又亂, 又多黑幫, 令我頭暈。

交通又唔夠東京駅方便,所以想了解為何咁多人愛住在新宿。
good_pig
|
方便卦。。
我新宿同池袋都有住丫
Jumboshrimp
|
點解新宿有黑幫?可否告知大概位置
ninachu
|
wmkcnw 發表於 18-8-18 00:59

我反而鍾意住池袋多
lovebbb
|
我都係住新宿,就是方便囉!
wcpcelia    發表於 18-8-19 15:27
SiuBBee    發表於 18-8-18 19:08
Ashleycorina
|
我好少住新宿,應該住過兩次,住銀座多
yokulami
|
交通同shopping方便咋
LOVEJELLY
|
如果去箱根,住新宿會方便
bubblegummy
|
住池袋,靜中帶旺
bobosweet
|
wmkcnw 發表於 18-8-18 00:59

我都會住新宿, 方便食野同買野, 坐車都方便, 而且12點幾仍然要落街買野都好太平(歌舞技町), 反而最近去沖繩有一晚住國際通, 11點幾就有個男仔(唱陪)埋呢溜我去唱K!
SuperChanB
|
我較喜歡 新橋或押上站

calvin1230hk
|
不會! 亦未住過。
主要睇你活動範圍,同想住咩酒店啦。
wmkcnw
|
LOVEJELLY 發表於 18-8-18 01:40
比東京駅更方便嗎?
mocha20150323
|

試過住新宿,唔鐘意,池袋幾好呀。不過如果係我,鐘意早起,唔係夜貓子,住築地市場應該比較岩我

wmkcnw
|
good_pig 發表於 18-8-18 01:06
方便卦。。
我新宿同池袋都有住丫
因為好多車都係由東京駅為中心點出發, 所以想知有乜好處。
gion
|
如果去得幾日就會揀方便D嘅區,節省時間。

新宿都唔係度度嘈呀,以前住過華盛頓同keio plaza, 嗰邊多寫字樓,旺中帶靜
wmkcnw
|
Jumboshrimp 發表於 18-8-18 01:14
點解新宿有黑幫?可否告知大概位置
上次去歌舞伎仃,在娛樂場所門口果d。

真係好似日本電影的黑幫。
yukiyukipang
|
SuperChanB 發表於 18-8-18 01:46
我較喜歡 新橋或押上站

我都係
wmkcnw
|
yokulami 發表於 18-8-18 01:37
交通同shopping方便咋
就係諗唔明, 交通東京駅更方便。
Shopping d野又貴過其他地區。例如買 盒 mask 比池袋, 上野都貴。

所以有無實際同 東京駅,銀座駅,上野駅比較?

我就係比較過, 諗唔到有乜好。起碼往返機場, 東京銀座 1千円, 搭70分鐘巴士, 完勝。去築地台場迪士尼都近。北上和南下都方便過新宿。
wmkcnw
|
LOVEJELLY 發表於 18-8-18 01:40
去箱根, 富士山, 輕井澤,東京都有直車, 又唔係特別方便。
東京亦有通宵巴士去其他縣。真係見有人搭 night bus 去大阪