婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

馬明嫂 發表於 18-8-28 16:41
更係啦 佢媽唔洗返工 邊日去都得
問都唔都個仔 總知我要你呢幾日陪我請假

你搶左人地心愛嘅兒子仲話無得罪佢

大宅

馬明嫂 發表於 18-8-28 18:08
佢永遠都覺得自己岩晒 係我唔就得佢同佢媽

導火線分手 係因為佢講左句:你以為自己仲有market丫!:anger ...

痛快
你回一句,你攬住你老母過世,日日打飛機啦!

伯爵府

美小姐 發表於 18-8-28 22:41
你搶左人地心愛嘅兒子仲話無得罪佢

所以我曾經話過 你都岩陪你媽過世好D

伯爵府

美小姐 發表於 18-8-28 22:42
痛快
你回一句,你攬住你老母過世,日日打飛機啦!
...

我有次嘈真係忍唔住話:你同你老母結婚啦 天生一對

伯爵府

美小姐 發表於 18-8-18 01:12
奉獻各位未婚女仔,千萬要嫁愚孝仔,嫁左都末算完蛋,愚孝仔要痴住阿媽一齊住,你就真係完蛋了,你地認同 ...

超級同意,乜嘢都要搵阿媽

大宅

little06 發表於 18-8-18 09:54
認同呀!除非個99係明白事理又唔搞事嘅人,否則真係成世行衰運!仲慘過做工人!
但通常啲愚孝仔係配西太后 ...

愚孝仔通常老母訓練出尼,甘個99又邊會順得人。

別墅

愛輕如空氣 發表於 18-8-26 21:52
我就係嗰個蠢女人,
年紀細唔懂事以為孝順仔好,結果係自食苦果!

我都係!

複式洋房

奉獻各位未婚女仔,千萬要嫁愚孝仔,嫁左都末算完蛋,愚孝仔要痴住阿媽一齊住,你就真係完蛋了,你地認同 ...

絕對認同。

複式洋房

好認同

複式洋房

美小姐 發表於 18-8-20 23:09
仲有,乜都要問阿媽意見,如有D野佢唔同意,就好驚阿媽唔開心

講得好啱

大宅

睇到樓主呢個POST, 我就諗起我前夫都係愚孝到極點, 我地祗係註左冊未過門, 佢亞媽都係當我外人, 仲話我: 你唔好同人講你同我個仔結左婚呀! 你一日未過門一日都未係我新抱黎, 因為果時為左要申請房屋津貼所以就先註冊先, 仲記得前夫同佢亞媽夾份買左層樓, 前夫仲一早同我講: 間屋唔會有你個名架!係我同亞媽個名. 果時果個所謂奶奶咩都要管, 連個仔行房都管埋, 佢仲話: 一星期做一次好啦! 覺得真係痴膠花, 最後佢老豆中左風要入護老院, 佢細妹就話我腳頭唔好, 叫個亞哥要離婚, 就係咁, 我地就離婚收場, 真係全家都癲!!!

複式洋房

yeeyeesin 發表於 18-9-24 20:59
睇到樓主呢個POST, 我就諗起我前夫都係愚孝到極點, 我地祗係註左冊未過門, 佢亞媽都係當我外人, 仲話我: 你 ...

del

大宅

yeeyeesin 發表於 18-9-24 20:59
睇到樓主呢個POST, 我就諗起我前夫都係愚孝到極點, 我地祗係註左冊未過門, 佢亞媽都係當我外人, 仲話我: 你 ...

呢d老公唔要都罷了,你好慘

洋房

回覆樓主:

我老公同個叔仔都係半個愚孝仔(唔聽話,但係唔會同老母嘈),最勁係加個太監老爺,全部都唔駁嘴,哈哈哈!不過我唔係省油的燈,我係駁嘴奸妃,駁到c6 肯搬出嚟住

望月童    發表於 18-11-21 09:23

複式洋房

美小姐 發表於 18-8-22 20:01
愚孝仔仲有1個共通點,就係唔覺自已有問題

自己同啊媽都是對的 啊媽吾岩都可以搵藉口講到佢岩 身邊個位永遠都係錯!

大宅

jmnw 發表於 18-10-8 03:58
自己同啊媽都是對的 啊媽吾岩都可以搵藉口講到佢岩 身邊個位永遠都係錯!
...

最憎D99成日話自已年紀大,唔擺得幾耐,要人地就晒佢

大宅

美小姐 發表於 18-11-21 03:45
最憎D99成日話自已年紀大,唔擺得幾耐,要人地就晒佢

我99 都我講過, 我答佢, 放心., 你一定睇到姑仔個女結婚. (註, 姑仔個女1年班)

大宅

回覆 Solarflare 的帖子

agree...

珍珠宮

孝順仔可以嫁,不過你自己要夠power, 您同C6要感情深厚

子爵府

做個靚太 發表於 18-8-20 00:42
黃金組合:愚孝仔+單身媽

見識過呢個無敵組合

首頁

尾頁

跳至