六週沒有什麼孕反應

Jessicakyy
|
請問有沒人和我一樣?
今晚訓訓下都發現,肚子中沒有以往既那住那住。
Jessicakyy
|
有無人相似經歷。。
mcdull_0000
|
我本身冇乜拿住的感覺,係間中先有
Jessicakyy
|
mcdull_0000 發表於 18-8-18 08:26
我本身冇乜拿住的感覺,係間中先有

謝謝,剛剛突然好攰訓了。

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
Bohdi
|
我都無啊!第一胎仲有少少,今胎少少都無,未照閃閃,有d驚。
MHW
|
琴晚同朋友開心飯局後訓醒,全冇感覺
胃氣冇埋。但昨日還是頭尺肚脹。
7w-8w 都係斷續地好2日又衰幾日咁。
發覺如瞓得好那日係精神D同少D反應

Jessicakyy
|
MHW 發表於 18-8-18 10:44
琴晚同朋友開心飯局後訓醒,全冇感覺
胃氣冇埋。但昨日還是頭尺肚脹。
7w-8w 都係斷續地好2日又衰幾日咁。

妳已照心跳嗎?如果係心都定啲。。。

我未照到,有點反覆,唔敢出街
Jessicakyy
|
Bohdi 發表於 18-8-18 09:44
我都無啊!第一胎仲有少少,今胎少少都無,未照閃閃,有d驚。

妳第幾週呀?
MHW
|
Jessicakyy 發表於 18-8-18 11:06
妳已照心跳嗎?如果係心都定啲。。。

我未照到,有點反覆,唔敢出街

有心跳。知道完開心一日,之後又可以擔心其他(比老公睇穿我 :p )
提自己,擔心係件頗無聊的一件事,擔心係改變唔到事情的發展。
尤其胎兒早期發展,冇野可以做。不理想會自然淘汰,理想的即使吸毒食煙生到的也有。
我冇過2次好似明明地掛。選擇聽下歌,做其他野分散注意力。
Jessicakyy
|
MHW 發表於 18-8-18 11:21
有心跳。知道完開心一日,之後又可以擔心其他(比老公睇穿我 :p )
提自己,擔心係件頗無聊的一件事,擔 ...

understand

Bohdi
|
回覆 Jessicakyy 的帖子

第六週~
RubyYu07
|
我初期就係有D谷M感覺。無特別唔舒服。
Rencyyeeyee
|
我而家都6週2,好早已經有谷m痛。5週已經嘔,而家都成日作嘔。成日想食有湯,酸或辣既野。下星期去私家照,希望見到閃閃^^
Jessicakyy
|
Rencyyeeyee 發表於 18-8-21 17:27
我而家都6週2,好早已經有谷m痛。5週已經嘔,而家都成日作嘔。成日想食有湯,酸或辣既野。下星期去私家照, ...

祝大家都順順利利

我發現原來我所謂既反應,都係食黃體素既反應><

脫髮、面油、作嘔嘔唔出、手腳無力、肥 、腫。。。

希望醫生可以快快批我唔使再食葯。。。
Jessicakyy
|
RubyYu07 發表於 18-8-18 13:16
我初期就係有D谷M感覺。無特別唔舒服。

呢兩日肚好脹
NNL1012
|
Jessicakyy 發表於 18-8-21 19:05
祝大家都順順利利

我發現原來我所謂既反應,都係食黃體素既反應><

點解要食黃體素嘅
33fithree
|
回覆 MHW 的帖子

你老公好正面! 媽媽都好叻努力學習! 有時那份擔擾並不是所有人都能理解(但明白後又其實真的不需擔擾咁多), 有些事情我們控制不來, 但嘗試努力控制自已心情, BB會感受到你的努力同正能量! 加油!
33fithree
|
你老公好正面! 媽媽都好叻努力學習! 有時那份擔擾並不是所有人都能理解(但明白後又其實真的不需擔擾咁多), 有些事情我們控制不來, 但嘗試努力控制自已心情, BB會感受到你的努力同正能量! 加油!
hamsterma
|
Jessicakyy 發表於 18-8-18 03:27
請問有沒人和我一樣?
今晚訓訓下都發現,肚子中沒有以往既那住那住。

唔好咁心急,無事嘅