焦慮症,好驚夏天短袖俾人掂到,驚惹到aids, 有冇同路人?

cheukwanma
|

已睇精神科……但呢排又嚴重左,今朝經過湾仔酒吧紅燈區,有兩個著小背心疑似妓女係身邊擦過,手臂相互掂到,我望下我手臂有d紅及損,我就好驚個妓女手又有傷口,然後因相互接觸被惹到……
appledai
|
樓主你好搞笑啊。
mariefish
|
著長袖
cathy11
|
cheukwanma 發表於 18-8-18 09:46
已睇精神科……但呢排又嚴重左,今朝經過湾仔酒吧紅燈區,有兩個著小背心疑似妓女係身邊擦過,手臂相互掂到 ...

其實你形容到咁,比著我都驚,不過又唔會諗到aids咁嚴重,最多都係皮膚病,拿拿聲揾濕紙巾抹完就安心d.

放鬆d, 無事嘅
wcpcelia    發表於 18-8-19 11:21
唔係怪獸
|
互相掂到點會損?
你之前整損應該已經結痂,又不是佢有傷口你有傷囗互相磨擦,怎會有問題?
而且,那些女人一定有aids嗎?

不要太杞人憂天了。
Angelice-BeBe
|
你既然擔心,何不先著長袖自我保護
hiragana
|
aids個傳染途徑唔係咁 依d係冇常識
熱媽
|
已睇精神科……但呢排又嚴重左,今朝經過湾仔酒吧紅燈區,有兩個著小背心疑似妓女係身邊擦過,手臂相互掂到 ...
最近咩事令你咁緊張?無咁易中招的,你有傷口就唔好再穿短袖住,等好番先啦
hs3290
|
着小背心就係雞。。咁夏天成街都係。。留係屋企最安全
cy101
|
點呀? 了解下AIDS先LA, 一定無同路人!
cheukwanma
|
hs3290 發表於 18-8-18 10:00
着小背心就係雞。。咁夏天成街都係。。留係屋企最安全

我見到佢地上返去好多時鐘酒店嘅大廈,嗰邊好多黃色場所的
momling
|
唔好經過灣仔紅燈區咪得囉
brother4
|

朋白,正常的!不行那條街,見晚上才多人?自己每天能起身才感恩
Ksiu66666
|
哩d野同認知好有關連。你認識愛滋病點傳染就自然唔會驚成咁。

知道真相後 有好多野根本唔需要驚 。我曾患焦慮驚恐+抑鬱,祝你早日痊癒。快d睇醫生!
頓頓豬
|
are you ok?
lovely-panda
|
焦慮症
oi_oi
|
我都有樓主咁既反應,但我係怕皮膚病
c.vieri
|
愛滋點會一點到就傳染呀上網查下先啦