自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

72leelily 發表於 18-8-19 09:38
認真答你
男女性格大不同
當你已婚不用討好你

我完全唔敢講呢個事實怕俾人話
有男人緣同有人愛自己係兩回事

珍珠宮

72leelily 發表於 18-8-19 09:48
解決性慾好易
肯結婚怕寂寞居多
越好條件的男人

對某些男人黎講成家同調劑無衝突的
性格想玩就會玩,咁岩受唔住誘惑就受唔住
我公司 d 高層唔老,多已婚有仔女,玩唔玩唔知
也有朋友搵幾百萬一年,已厭了這個遊戲
但唔知自己鍾意咩,三十多歲在單身
諗住下半世等人養既女仔,都會偷吃

珍珠宮

BBG520 發表於 18-8-19 14:19
只要互相真心相愛互相扶持互相鼓勵同埋會分享嘅就可以
呢d咪要求囉,有幾多男人會真係分享呀?男人通常都 ...

咁講啦,由拍拖變夫妻既過程,正路會有開頭既甜蜜,貼近女士既幻想多dd,為時不會太長, 耐左老夫老妻有人好地地,有人一齊生活各自或寂寞或精彩。

有伴侶自然有責任同少自由,人家也一樣有期望,點點既溫暖鼓勵扶持有係好過無(好似),個人來說呢 d 野不值得我以責任同自由做代價。

珍珠宮

vannessbobo 發表於 18-8-19 15:06
我覺得大家相愛嘅會坦誠相對

其實男人多數就係唔會直接講佢想點,這與愛不愛/對象/背景無關,性格同年紀可能有少少關係既

珍珠宮

flori 發表於 18-8-20 08:46
曾幾何時我啱啱拍拖嗰陣都剩係想搵個互相鍾意對方既男人過活,但係拍耐咗就覺得唔結婚係不進則退
...

無新階段女人都一樣會厭,唔止係要不要承諾或者諗法傳唔傳統
結婚綁住了雙方,生左仔令好多人唔會為小事分開
到細路大了大家都老了,唔太討厭就一齊過埋囉都慣了⋯

珍珠宮

超級特務 發表於 18-8-20 11:15

唔好諗到婚姻咁美好,現實充滿柴米油鹽挑戰。

好多人都係靠要求低而有男人,一齊左再對佢期望高。

一個人既輕鬆真係好輕鬆,做甚麼也只需 up to 我自己
係就係有 d 野兩個人先得,但凡事有取捨吧

珍珠宮

jodyfan 發表於 18-8-20 13:39
單是 62 99 男家的男人女人,已經可摧毀婚姻。男家只會take, 永遠不give.

婚後見盡人生醜惡。

Give 我都唔想要,唔要又唔俾面,要又爭左人,人家的期望我都辦不到。

珍珠宮

Watashiwamomo 發表於 18-8-19 23:01
回覆 wing752 的帖子

看到妳既留言很感動,我覺得每個人都有唔同處境妳羨慕我,我又羨慕番妳,總之就活在 ...

其實接受現實就無咩無奈啦

見親呢 d 帖我都戥 d 樓主辛苦,唔係覺得單身慘
係大家都為求不得一d 可能只是幻想的美好而苦惱心酸
愛情都係得開頭個浸好令人振奮
耐左咪又係平淡過每一天
Keep 住換畫都總會厭

珍珠宮

72leelily 發表於 18-8-20 14:13
因為你嫁過離過
食了全餐豁得開
始終在大海浮沈

我都理解呢個分別,所以更加覺得要為此唔開心好無謂,單身時不能享受單身,一齊左又唔係幻想個回事,倒不如單身時享受多點單身。

有爛桃花仲煩過無,過左大半年謝絕一切男人既日子其實舒服 d,至少我唔係幾做得到消遣人家又心安理得,又無太多消遣人既需要,都唔係太願意被人消遣。

的確熱戀曖眛係甜品,主要都在於自我感覺良好,咁要自我感覺良好都仲有好多 options。

珍珠宮

72leelily 發表於 18-8-20 14:47
離婚後的單身自在好多
無人再迫你收新年利是
無人催你幾時請飲

其實都有 d 人好口賤,用覺得你係二手貨無 market 既口吻問你有無拍拖

啊三伯個女撞車過左身無幾耐,直頭問我要唔要嫁俾佢女婿

乜料?

首頁

尾頁

跳至