2部電腦共用一個螢幕

雪菜肉c
|
我有2個電腦機箱,想其用一個螢幕同keyboard, 係咪可以做到?

請高手指教,many thanks

caroner
|
亲,你個屏幕用什麼插? 普通 VGA 就買呢個啦:

【达而稳 KVM切换器二进一出键盘鼠标USB共享器vga监控电脑视频2口切屏器显示屏幕转换器】http://m.tb.cn/h.3VXUrXf 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€eWExbX3vKyA€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)
雪菜肉c
|
caroner 發表於 18-8-18 12:12
亲,你個屏幕用什麼插? 普通 VGA 就買呢個啦:

【达而稳 KVM切换器二进一出键盘鼠标USB共享器vga监控电脑 ...

可否幫我睇下?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
caroner
|
左邊藍色果個就是 VGA
caroner
|
caroner 發表於 18-8-18 12:29
左邊藍色果個就是 VGA

但你電腦呢? VGA OR HDMI
TinyTomato
|
建議買一個支援DVI Dual Link 的 KVM switch,畫面比平價用VGA頭的清晰得多。

ATen 係其中一個最出名的牌子。
雪菜肉c 發表於 18-8-18 12:29
可否幫我睇下?

雪菜肉c
|
caroner 發表於 18-8-18 12:30
但你電腦呢? VGA OR HDMI

2個機箱都係藍色果d,不過闊d同多d孔

雪菜肉c
|
TinyTomato 發表於 18-8-18 12:37
建議買一個支援DVI Dual Link 的 KVM switch,畫面比平價用VGA頭的清晰得多。

ATen 係其中一個最出名的牌 ...

我部腦唔係新機,會支援到嗎?
雪菜肉c
|

已經買左個switch, 芒同電腦都駁好,但想問條lan線點駁?

因為只有一個頭,應該駁邊到?

Thx