自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

https://www.facebook.com/groups/ ... Y_4lJXedy&__tn__=-R其實睇個細路手腳長度同高度都應該識簡單表達自己嘅年紀了全程淨係識喊,會唔會係有D問題
如果你個仔係咁,你會點

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

避之則吉

子爵府

Poyau 發表於 18-8-18 12:27
避之則吉
如果我係阿叔,我落車算了
個阿媽好似無諗過要理下個仔想點咁

伯爵府

回覆樓主

似乎個小朋友係控制唔到自己

琥珀宮

jasmineoj 發表於 18-8-18 12:15
https://www.facebook.com/groups/ ... Y_4lJXedy&__tn__=-R其實睇個細路手腳長度同高度都應該識簡單表達自 ...

見唔少呢類家長,對仔女係公眾地方大聲喧嘩無動於衷,直接d講就係唔關佢事咁,完全無做父母嘅責任,無諗住教無諗過要理佢。

侯爵府

回覆樓主

睇個size小朋友都唔係好細,咁樣控制唔到可能係有病⋯何必咁樣鬧佢,個阿媽比架車仔佢坐可能就係想控制下佢。
即係平時我地見到情緒有問題既成年人係街或者係車上吵鬧,相信都無人會好似呢個男人咁鬧人,點解對個小朋友就要咁。
情緒有問題未必可以控制到,你遇見佢都可能只係嘈到你一陣,佢媽媽面對既係日日都係咁。

子爵府

hohoho36 發表於 18-8-18 12:44
似乎個小朋友係控制唔到自己
唔知係咪遲緩,以佢身高估,佢肚餓想去廁所應該表達到嘅年紀嚟

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

個女人都好似由得個細路喊,根本都無乜理佢

子爵府

ilikethis2005 發表於 18-8-18 12:48
睇個size小朋友都唔係好細,咁樣控制唔到可能係有病⋯何必咁樣鬧佢,個阿媽比架車仔佢坐可能就係想控制下佢 ...
不過可能落一落車無咁影響到人

男爵府

回覆樓主

個小朋友似控制唔到,其實愛心唔係咁用,落車比個小朋友喊飽先再坐車啦,好影響人其實真係

寶石宮

2023年兔年勳章

jasmineoj 發表於 18-8-18 12:36
如果我係阿叔,我落車算了
個阿媽好似無諗過要理下個仔想點咁

兩個都唔知想點

水晶宮

回覆樓主

個小朋友可能有病,但十幾分鐘咁喊法,其他人真係人都癲,只係個阿叔太火爆,夠膽鬧出黎姐,個媽咪都識講個小朋友驚,就應該同個佢落車,安撫咗佢先啦

子爵府

回覆樓主:

個阿叔有病!佢可出口勸吓,又或自己落車撘下一班都得㗎,駛唔駛咁出埋手出埋口

俾我會幫手安慰吓個小朋友,有時太驚一時收唔到聲唔奇,或者係特殊需要。

男爵府

jasmineoj 發表於 18-8-18 12:15
https://www.facebook.com/groups/ ... Y_4lJXedy&__tn__=-R其實睇個細路手腳長度同高度都應該識簡單表達自 ...

如果我個仔喊,又成車人望住,我會灑冧day sorry ,下個站落車

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主

段片係之前的

珍珠宮

ilikethis2005 發表於 18-8-18 12:48
睇個size小朋友都唔係好細,咁樣控制唔到可能係有病⋯何必咁樣鬧佢,個阿媽比架車仔佢坐可能就係想控制下佢 ...

個媽冇提過個仔有任何問題,
之前根本冇意思阻止個B鬧下去,只係不斷推返個仔入B車。
別人出聲就要求別人包容.......也不覺得騷擾其他乘客,半點歉意都冇,最少她自己患了厚面皮公主症。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

我明阿叔心情,我試過食野隔離個b 不停大喊,個媽咪掛住食野(放題),完全冇理佢,佢個朋友都叫個b唔好喊,b媽仲鬧佢朋友嚇親佢個仔,嘈左差不多半粒鐘,我頭都痛,食左一個鐘埋單走人,有bb 唔係大晒,影響到人逢旨要包容,只係人地有品冇鬧佢

子爵府

lam133 發表於 18-8-18 12:57
段片係之前的
我都係今日先見到咋
我諗都有人未睇過 ,唔緊要啦

子爵府

回覆樓主

條片係咪好耐之前?印象中好似起碼一年前睇過。我覺得最神奇既地方係阿叔對小朋友大吼時個媽咪可以咁冷靜坐係度擋都唔擋個阿叔,佢唔怕個阿叔會傷害佢小朋友架咩?

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆樓主

唔知小朋友係咪本身有發展的問題, 所以見到佢地不可理喻的行為,我唔會即刻諗係父母的問題。 不過如果呢個情況, 個媽媽即使落左車, 個小朋友都可能只是轉係月台嘈。 但個大叔自己都無控制自己的情緒, 發晒癲咁, 真恐佈!

首頁

尾頁

跳至