自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

jasmineoj 發表於 18-8-18 12:15
https://www.facebook.com/groups/ ... Y_4lJXedy&__tn__=-R其實睇個細路手腳長度同高度都應該識簡單表達自 ...

呢單野冇記錯 好似前年定上年架啦喎

子爵府

激烈的海狗 發表於 18-8-18 18:04

sorry我out,今日先見到有人share...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

個小朋友情況好明顯有些失控,但個阿媽都好似關左了,唔知佢地係旅客定「香港人」,小朋友應該及早評估幫佢改善問題,小朋友哭聲確是很擾人,媽媽應該先落車係月台平復小朋友情緒再搭下班車,咁對所有人(包括佢及小朋友)都有好處,果位男人做法唔岩,咁對小朋友明顯收不到預期效果,佢應叫這位媽先落車而唔係兇完人地小朋友先講自己要求,這情況下誰會聽?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jasmineoj 發表於 18-8-18 18:14
sorry我out,今日先見到有人share...

我都有印像, 仲要著厚衫頸巾

侯爵府

2018復活節勳章

jasmineoj 發表於 18-8-18 12:15
https://www.facebook.com/groups/ ... Y_4lJXedy&__tn__=-R其實睇個細路手腳長度同高度都應該識簡單表達自 ...

文化差異,鬧都冇用,自己行去另一車廂。

珍珠宮

回覆樓主:

咦,咁奇嘅,係咪好耐之前都有類似嘅片?又係有個B不停喊,又係有個男人突然反開BB車大聲鬧個B。有冇人記得?

珍珠宮

激烈的海狗 發表於 18-8-18 18:04

係嘞,係嘞,我都記得,仲以為自己記錯

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主

小朋友不停喊係幾搔擾人,mtr我都會揀下站落車手settle咗先

大宅

Mrs.Luckycat 發表於 18-8-18 13:51
如果大家覺得個男人的做法沒有問題,即是默認以暴易暴的手法。

同意!
就算對個媽媽既做法有咩不滿都好,個男人既行為係有唔岩,佢都唔應該搞架bb車同兇小朋友。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

koalachan2002 發表於 18-8-18 12:57
如果我個仔喊,又成車人望住,我會灑冧day sorry ,下個站落車

翡翠宮

回覆樓主:

我唔認同亞叔郁手,但更加討厭個女人唔理個仔,如果佢喊唔停應該落車搞掂佢先,唔可以嘈住人。我好怕搞到人地所以一定唔會好似呢個女人咁,仲有,最憎d人明明唔啱仲話人地冇愛心,唔體諒

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

ccjelly 發表於 18-8-18 18:47
同意!
就算對個媽媽既做法有咩不滿都好,個男人既行為係有唔岩,佢都唔應該搞架bb車同兇小朋友。

可能阿叔有情緒病/燥狂症,咁就比 bb啲喊聲刺激到佢病發。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Carsonbb0800 發表於 18-8-18 13:20
喊足幾個站,真係學佢老母講神經病...又冇公德心...一d愛心都冇,要全車人比佢轟炸。抵鬧
...

首頁

尾頁

跳至