自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

當自己已全力控制,盡咗本份,莫非全屋落地墊?我唔會理,再㩒門鐘到我投訴很騷擾。

大宅

happybebebe 發表於 18-8-18 14:36
我隣居樓下就係咁,個阿婆經常上嚟投訴,
個男仔根本好乖
結果搬了

真係!投訴到我地都困擾!老公怕麻煩,成日叫仔仔冇嘈,小朋友連係屋企都要座定定?!

大宅

Chowying 發表於 18-8-18 14:38
你地好似好隨便就開大隻門危險

同看更講,下次有投訴話“好嘈”,叫佢入去投訴人單位聽吓究竟有幾嘈 ...

多謝你提意!真係諗唔到點應對,希望樓下會投訴到看更都唔理就放棄!

大宅

甜心蕃薯 發表於 18-8-18 18:15
唉,我樓下都係咁,連日間都係咁投訴
已經落哂地墊,有次小朋友玩玩下跌到,撞到地下一下,即刻投訴 ...

係啊!唔明白點解對小朋友咁計較,佢自己都有個十幾歲女,應該經歷過小朋友走動既階段!
請問之後你點解決?我下次決定反擊,唔係次次都上黎

大宅

叮妹 發表於 18-8-18 18:30
我又系咁而困擾好多年,我會容忍到十一點,但每朝4點幾佢就起身拉下倚,行來行去Boom Boom聲,但我窮住公 ...

多謝你體諒!佢次次都係收工時間就上黎投訴!大家信唔信都好啦,我有個初生,會唔會比個大仔大聲到比人投訴?但你樓上4點真係太早,擾人清夢!會唔會樓宇龬筋收縮?

大宅

Hanayori 發表於 18-8-18 18:30
當自己已全力控制,盡咗本份,莫非全屋落地墊?我唔會理,再㩒門鐘到我投訴很騷擾。
...

我真係困擾!唔知應唔應該比個仔玩?成日投訴好煩,都怕接觸佢!以前係lift見我同仔會眼妙妙!

大宅

2018復活節勳章

TYY1988 發表於 18-8-18 18:44
係啊!唔明白點解對小朋友咁計較,佢自己都有個十幾歲女,應該經歷過小朋友走動既階段!
請問之後你點解決 ...

我依家仍然受困擾當中
連樓下看更,同管理處都話呢個人好有問題
宜家直頭管理處直頭同我地講電話,都話好明白我哋,依家人唔止淨係投訴我哋,佢話有時凌晨特登係我哋門口聽到冇,又再走上上一層,話人哋上一層都嘈,但我哋係俾人投訴得最多

管理處打嚟嘅時候,都同我地講唔好意思,我哋話我哋都明白嘅,人哋投訴你一定要有返相關嘅行動,只係其實真係覺得好無奈,我都被煩到就抑鬱

已刪除用户

已刪除用户

回覆樓主:

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

甜心蕃薯 發表於 18-8-18 18:59
我依家仍然受困擾當中
連樓下看更,同管理處都話呢個人好有問題
宜家直頭管理處直頭同我地講電 ...

真係好困擾!又搬唔走!唯有希望佢投訴到個仔大d,唔太走動,佢自己放棄啦!
但大家相見都唔好口,佢仲會眼妙妙,真係驚同佢同lift添!

大宅

叮妹 發表於 18-8-18 19:04
有時又有幾個大6親友來小住下,佢人多聲自然多,我就成日一個在家比較靜態D所以覺得困擾
...

零晨嘈比較過份,日頭人聲可以接受既!或者改變唔到老人家,可考慮帶耳塞訓覺!

水晶宮

回覆樓主

1-2 唔算
3-4 真係你地問題喎
墊唔夠大咪買大d囉
不停玩有碌嘅玩具 同 跌lego落地
我可以想像有幾煩擾

mrsmacaroon    發表於 18-8-19 17:12

大宅

BKsquare 發表於 18-8-18 22:51
1-2 唔算
3-4 真係你地問題喎
墊唔夠大咪買大d囉

1、墊已係廳,只係飯枱冇!
2、小朋友唔係屋企玩有轆,係街玩?我相信好多男仔都會玩轆玩具,而且唔係不停玩,係佢推去玩具堆收拾玩具,推返原位!
3、你知道小朋友手指能力唔同大人,玩lego當然冇咁隱陣,會跌亦好正常,係咪因為會跌唔玩?
再者,我家亦有個初生b,我會唔會不停咁嘈?令個bb訓唔到?發生嘈音係一時間,唔係不停玩,如果左鄰右舍連一時半刻捉到有聲都要投訴,我相信佢住深山都投訢雀仔嘈!

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

Lego有幾大聲 咁好耳

男爵府

TYY1988 發表於 18-8-18 12:27
(1)未生小朋友前朝9晚6,收工去奶奶食晚飯再回家都9點,沖涼開冷氣起碼10-11點!日頭食環署上門但冇人開 ...

其實你講緊幾年都係投訴左幾次咋喎,唔算投訴王啦

大宅

chillimom 發表於 18-8-19 00:37
其實你講緊幾年都係投訴左幾次咋喎,唔算投訴王啦

呢d係我講既起緣,同最近加自己見證!中途屋企裝修又上過黎入屋投訴,師傅有轉告!二個月前一次,打比看更講又唔知n次,尋日又上黎一次!

大宅

回覆樓主:

呢啲人真係好難攪,成日上我親戚屋企投訴話冷氣機漏水,而親戚本身番工長時間都冇開,最後怕左佢拆埋個廳冷氣,佢再上來見到冇就上樓上,點知俾樓上果個xxxx佢,佢就冇再嘈喇~

男爵府

回覆樓主

樓主都叫個仔玩玩具無咁怨枉
我以前租私樓直頭喺屋企赤腳行走都比人投訴我
話我行去邊佢都知喎

水晶宮

TYY1988 發表於 18-8-18 23:34
1、墊已係廳,只係飯枱冇!
2、小朋友唔係屋企玩有轆,係街玩?我相信好多男仔都會玩轆玩具,而且唔係不停 ...

你小朋友玩/做所有嘢都合理
碌嘢應該係屋企碌
細路指力(?)差玩lego跌落地亦好正常

人地被騷擾去投訴就唔合理咁囉

初生b
初生b
b就初生b
投訴就已經投訴幾年
b同投訴好似無咩關係

首頁

尾頁

跳至