防蚊膏/水

LoveLittleTiger
|
之前都冇特別用開,但呢排開始有登革熱,想問大家用開邊款適合懷孕時用。Thanks.
Cinder_ella
|
我都想知
RubyYu07
|
我用防蚊貼,bb出世後都用緊。
kl0824
|
LoveLittleTiger 發表於 18-8-18 12:36
之前都冇特別用開,但呢排開始有登革熱,想問大家用開邊款適合懷孕時用。Thanks.
...

LM
love_bbbabe
|
我都想知阿
|
Off
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-8-18 17:13

我都係用防蚊貼,一直都有用
Danelle
|
我今日買左Eco.kid,朋友介紹的:mother:
芷柔
|

我用呢個牌子, sasa買佢地話孕婦可以用

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sin_cinderella
|
用緊英國Alfresco
love_bbbabe
|
sin_cinderella 發表於 18-8-20 10:23
用緊英國Alfresco

大肚可以用嗎
siukankan
|
我用平凡媽媽
sin_cinderella
|
love_bbbabe 發表於 18-8-20 12:29
大肚可以用嗎

孕婦﹑6個月以上BB﹑皮膚敏感﹑G6PD﹑濕疹人士適用
comeonbb001
|
我都係用alfresco
LoveLittleTiger
|
sin_cinderella 發表於 18-8-21 15:27

我啱啱都買左呢隻,醫生話用得
love_bbbabe
|
sin_cinderella 發表於 18-8-21 15:27

Thx
芬豬豬
|

請問你用邊隻防蚊貼呀,我頭痛緊邊隻蚊貼可以比BB用
yoshicheung
|

Cherub rubs scatter bugs
萬0買話天然成份,啱大肚媽媽同bb用
不過就比較貴,成1百5十幾
叫用得安心啲

gbobo
|

我都想知,其實咩牌子懷孕可安全使用?
yyaauu
|
可以用 DōTERRA 【TerraShield™ 不怕叮複方精油】有興趣可幫忙代購。

Copy from DōTERRA website :

TerraShield™驅蟲複方精油是dōTERRA全天然、高度濃縮的驅蟲精油,由15種合乎CPTG™認證標準的精油精心調配而成。不同於市售的驅蟲劑含有防蚊液DEET化學成分,DEET化學成分在許多研究證實之下可能導致兒童腦性病變。

不怕盯複方精油經過科學驗證具有比人工合成的驅蟲劑更有效的成分。只要用一點TerraShield™超濃度驅蟲精油就能築起一道有效的保衛防護網,每塗抹一次可維持到6個小時。TerraShield™驅蟲精油純天然成分、香味佳,適合家中每個成員安心使用。

內含:
1. 檸檬尤加利樹精油:強效驅逐昆蟲
2 . 香茅精油:預防蚊蟲
3. 檸檬草精油:改善氣味,驅逐昆蟲
4. 其他12種獨家配方精油混合而成

整體效用:幫您與家人有效減少或預防令人困擾的飛蚊或小爬蟲。

使用方式:
1. 滴於蓮花芳香噴霧器之中,使其擴香於空氣中
2. 塗抹少量精油在皮膚上。
3. 滴數滴精油於緞帶或繩線上,放置在出風口,窗戶,或蚊蟲可能進入的地方。
4. 外出前使用效果更佳,若在蚊蟲叮咬之後一樣可以使用
5. 因此複方已幫您添加微量分餾椰子油,讓質地更加細緻,溫和好吸收,連小Baby都可以安心使用!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊