邊隻初生奶粉好呀?

牛油格仔餅
|
開始諗定bb奶粉, 你地比bb食邊隻? 想參考下
panpanyung
|
我比bb食雅培hmo
kmbb519
|
我希望可以全人奶..... 但都要買定奶粉, 諗緊 二窿麻定係雅培 HMO.....

本來想試能恩, 話有水解蛋白, 但見呢度好多媽媽都話 bb 食能恩便便唔好, 有 d 話好硬好難去, 有 d 話幾日都去唔到一次..... 所以打消左佢
JuniceDong
|
唔考慮餵母乳?
asukav6
|
第一選擇係人奶,一定係最好,唔怕唔夾唔怕敏感,如果要揀奶粉就揀隻自己經濟負擔到嘅,其實隻隻奶粉都可以俾bb食
我要做媽媽
|
我BB係人奶轉美素,再跟住轉牛欄既
牛油格仔餅
|
JuniceDong 發表於 18-8-18 14:36
唔考慮餵母乳?

有呀! 會試餵人奶先! 不過怕唔夠所以搵定奶粉做後備呀!
BuddyMary
|
asukav6 發表於 18-8-18 15:20
第一選擇係人奶,一定係最好,唔怕唔夾唔怕敏感,如果要揀奶粉就揀隻自己經濟負擔到嘅,其實隻隻奶粉都可以 ...

我本身都係俾人奶,之後冇奶轉左奶粉但有便秘情況,宜家想轉platinum俾bb試試
ice-lemon
|
我bb係食人奶,不過之前試過一排唔夠奶,補s26 的,見多人揀呢隻,bb 食左都肯繼續食人奶,之後再大d先再轉2號仔全奶粉
carrot68
|
我個b半人奶半奶粉~補過illuma不過便便硬~而家補雅培hmo~
lamlamyi
|

樓上: 我個b都係食呢隻//一路都好健康//而家開始加固喇//
Katwoman
|
BuddyMary 發表於 18-8-19 10:58
我本身都係俾人奶,之後冇奶轉左奶粉但有便秘情況,宜家想轉platinum俾bb試試
...
呢隻我見介紹都幾安全,講明冇激素,
最後你bb同呢隻夾到嗎?
mikinana
|
我一開始是人奶十eleva,宜家BB快5個月,全奶粉,BB便便及磅數都幾好。
googlefirst
|
回覆 牛油格仔餅 的帖子

我揀左babynes比阿女,因為呢隻係水解乳清蛋白,可以令到蛋白同營養分子拆細,營養就容易吸收,對腸道健康都會好d!
chanxho
|
人奶會係最好既選擇,我初初都係餵人奶既,之後唔夠奶先補illuma佢飲,都係好適應到,便便都係軟身既
samielau
|
我自己會揀有機奶粉俾BB~咁多隻之中Eleva應該都係最好, 見佢拎過好多獎, 我B都飲緊佢, 最重要便便正常, 同BB夾到
BuddyMary
|
Katwoman 發表於 18-8-19 22:10
呢隻我見介紹都幾安全,講明冇激素,
最後你bb同呢隻夾到嗎?

夾到呀, 同埋我覺得轉奶粉都要慢慢轉,唔急得
hayman272
|
牛油格仔餅 發表於 18-8-18 12:52
開始諗定bb奶粉, 你地比bb食邊隻? 想參考下

我B全奶粉,飲明治