邊隻兒童奶粉比較好?

agnesheung
|
我個女今年6歲,嚟緊會升一年班,返小學就想佢抵抗力好啲,冇咁容易病,我有諗過俾佢飲兒童奶粉,但係我想問邊隻冇咁甜,同埋營養好啲?
JuriluryLiu
|
如果講緊淡口啲,我覺得雅培保兒加營素都唔錯
clariceyy
|
真係有咁樣嘅需要,我開頭唔識得咁樣諗,個仔返咗小學之後,成日俾人傳染,依家三年班,我都開始俾佢飲兒童奶粉,強返抵抗力
我要做媽媽
|
保兒加營素我覺得好甜吖,可能真係個人口味。增加免疫力,最好梗系同佢去運動下,出下汗
agnesheung
|
clariceyy 發表於 18-8-20 14:06
真係有咁樣嘅需要,我開頭唔識得咁樣諗,個仔返咗小學之後,成日俾人傳染,依家三年班,我都開始俾佢飲兒童 ...

咁你仔仔飲開邊隻?
clariceyy
|
agnesheung 發表於 18-8-21 19:04
咁你仔仔飲開邊隻?

佢而家就飲緊雅培保兒加營素,冇咁甜,同埋奶粉都幾香,有補充到營養,飲咗之後抵抗力真係好左,依家冇咁容易病
pancake65
|
clariceyy 發表於 18-8-21 20:06
佢而家就飲緊雅培保兒加營素,冇咁甜,同埋奶粉都幾香,有補充到營養,飲咗之後抵抗力真係好左,依家冇咁 ...

我都聽人講話呢隻幾好,心水都想揀呢隻
haha748494
|
回覆 clariceyy 的帖子

我都聽講呢隻奶粉唔錯,口碑唔錯,但我囝囝就未飲過喇。
fionalee668
|
只係飲緊子母全脂奶粉
bchuma
|
agnesheung 發表於 18-8-18 13:03
我個女今年6歲,嚟緊會升一年班,返小學就想佢抵抗力好啲,冇咁容易病,我有諗過俾佢飲兒童奶粉,但係我想 ...

加營素啦 我覺得果隻ok 味道仲好好
RubyYu07
|
bchuma 發表於 18-9-1 23:00
加營素啦 我覺得果隻ok 味道仲好好

我自己都飲緊成人加營素,味道我鐘意!
lolitaloves
|
clariceyy 發表於 18-8-20 14:06
真係有咁樣嘅需要,我開頭唔識得咁樣諗,個仔返咗小學之後,成日俾人傳染,依家三年班,我都開始俾佢飲兒童 ...

想問兒童奶粉同普通奶粉(如:雪印3號)
有冇分別?

bchuma
|
RubyYu07 發表於 18-9-2 23:58
我自己都飲緊成人加營素,味道我鐘意!

我都係有自己飲成人加營素
RubyYu07
|
bchuma 發表於 18-9-3 17:28

我都係有自己飲成人加營素

係咪雲呢嗱味?我好鐘意呢隻味
bchuma
|
RubyYu07 發表於 18-9-4 14:55
係咪雲呢嗱味?我好鐘意呢隻味

係雲呢嗱味,超正。比任何一隻奶粉都好味。
RubyYu07
|
bchuma 發表於 18-9-4 20:41
係雲呢嗱味,超正。比任何一隻奶粉都好味。

同意!不過停左一段時間了,又想飲翻了!