男人小氣比女人更女人

amyamy123
|
心胸狹窄,自大狂妄,玩杯葛,比女人更女人
20150618bb
|
amyamy123 發表於 18-8-18 13:27
你又如何甘火呢
bokit
|
咁嬲嘅! 詳細係發生咩事呀
littlesister
|
我部門就有個有x 既八婆,超賤
amyamy123
|
littlesister 發表於 18-8-18 13:29

我公司就係有呢d人
SJ6
|

係,我另一半有時都可以好小氣
Herobear
|
我公司都有個後生男仔係咁
第一次見識到咁小器比女人更麻煩嘅男仔
我自己係完全ignore佢
mariefish
|
男女冇咩分別,都可以好恐怖
無話可說
|
好多男人都小氣,不過甚少聽到玩杯葛喎,除非被杯葛人士係“擦鞋仔”啦!
amyamy123
|
無話可說 發表於 18-8-18 13:46
好多男人都小氣,不過甚少聽到玩杯葛喎,除非被杯葛人士係“擦鞋仔”啦!
...

係完全相反,佢先係世界仔先咁多人幫
wantaima
|
littlesister 發表於 18-8-18 13:29

有咕咕既8娑
激烈的海狗
|

我team有個30+男單身。
扮大方 (實情嘜都斤斤計較又小氣)
超自大(實情係自卑感重)
扮西人(實情係成日標榜自己唔識中文,但冇喺外國讀過書囉)
扮上等人(實情係公屋仔滿口粗口)
扮有錢(但實情係不停借銀行錢十萬八萬咁借)
扮識有錢人(實情佢係咁揾人,人地唔會揾佢)
扮有家庭温暖(實情謀住老豆老母間公屋)

佢份人全公司都覺得佢扮野,但亦覺得佢可鄰,每日要演戲咁演比我地睇。

selinako^^
|

我大伯就係咁
琴晚出街食飯, 由頭彈到落尾
waitress 全餐都好NICE, 有求必應.

佢就係度話人地數錯人頭, 我覺得 忙中有錯,
呢D小事 點解要同個女人計較?

C6 全家都好滿意, 一入到去, 對眼發晒光.. 因為環境 唔錯, 同埋食物..話坐得好舒適, 又靜...唔捨得走

99 最中意威, 食野態度似我.. 要環境舒服 高檔, 姑9 要坐輪椅..

大伯全餐飯又話大地大廚整得唔好, 唔夠專業, D餸唔應該咁咁整,
又話大排檔好佢好多..

最後, 我頂佢唔順, 窒返佢: 大排檔又熱又嘈又雜又污漕, 又冇廁所, 就算有都好污漕, 你要坐..你自己坐唔好預我
跟住, 99全家靜晒唔敢出聲

selinako^^
|

跟住大伯再出招, 又係彈 食物點點點.., 又咁咁咁..

我同C6 講: 學我朋友話: 呢度D野你話要好正宗上海菜就無架啦, 一分錢一分貨, 味道OK 又平, 呢度 簡直係超值, 以價錢黎講..呢種環境 同味道 你可以有乜要求...跟住我同C6講: 下次我地去 DUCK子園, 果度貴D, 味道應該好過呢間..應該有上海味架, 我都想試下樟茶鴨

最後, 佢又好不屑咁話人地果D 桂花糕係大菜糕,
我就話: 係呀, 係大菜糕黎架! 入面加左D 杞子同桂花.. 米叫桂花糕囉, 你中意可以叫佢做大菜糕既

錢又唔比, 車又要C6 接送
食完飯, 都係我自己搭返穿巴返屋企,
C6 揸車送99全家返去

以為係皇帝, 全世界圍住佢氹氹團

冇老闆命, 但有老闆病

唔好意思主個POST
bobo88hk
|

而且數目唔少!
amyamy123
|
selinako^^ 發表於 18-8-18 14:48
跟住大伯再出招, 又係彈 食物點點點.., 又咁咁咁..

我同C6 講: 學我朋友話: 呢度D野你話要好正宗上海菜就 ...

好彩佢係你大伯,唔係c6
selinako^^
|
amyamy123 發表於 18-8-18 14:51
好彩佢係你大伯,唔係c6

C6 全程睇我地出招同接招...99 姑9 唔敢出聲

C6 返到屋企話下次想去 sidewalk, 唔預大伯

fifi1
|
今朝排隊買飛先遇到一個cheap男人
fuhk
|

現世代仲有幾多個真男人
mariefish
|
無話可說 發表於 18-8-18 13:46
...

梗唔係,曾經有個男同事超級小學雞咁干涉我同邊個玩