自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章

ryan_mami 發表於 18-8-18 13:56
其他地方的人都覺得香港好,係香港人唔like 自己地方啫。

幸福可以好簡單

象牙宮

mln 發表於 18-8-18 16:43
樓主好膚淺, 去那些泰國, 日本, 美國等等的中國遊客不也是一樣有護照出國旅遊嗎?
...

係呀,我係膚淺呀,點丫 我夠知大把大陸人出國啦,泰國仲可以到步比錢簽證入境添!有錢咪咩都搞到啦,運動員咪一樣咁出埠比賽,而家唔係講土豪呀!

禁止訪問

珍珠宮

無話可說 發表於 18-8-18 16:53
係呀,我係膚淺呀,點丫 我夠知大把大陸人出國啦,泰國仲可以到步比錢簽證入境添!有錢咪咩都搞 ...

知道就好。 你題目內容應該說是用錢搞, 方便出國旅遊, 而不是說為香港護照而嫁過來。 這樣會清楚些,免令人誤會。 其實是3, 4線好鄉下人先覺得香港吃香。 一般大城市人見識多, 這些人比普普通通的香港人還要有錢, 所以這香港護照對他們來說並不吸引。 反而係品牌質量才是這些人的關注。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

無話可說 發表於 18-8-18 14:26
我從來無講過話貪呀

咪喺

象牙宮

洋洋 發表於 18-8-18 17:01
為本特區護照,就要嫁來香港?!記得係日本和新加坡passport 先至最多國家免簽證
...

咁又唔係只為護照掛,我無深入了解!只係同朋友吹水啫

象牙宮

mln 發表於 18-8-18 17:02
知道就好。 你題目內容應該說是用錢搞, 方便出國旅遊, 而不是說為香港護照而嫁過來。 這樣會清楚些,免令 ...

你最巴閉最叻喇! 我都唔係想講土豪,係想講有d女性咁諗啫!當然北京上海大城市無人會咁諗啦!鬼唔知呀媽係女人,有錢土豪咩都無問題呀

珍珠宮

無話可說 發表於 18-8-18 17:06
你最巴閉最叻喇! 我都唔係想講土豪,係想講有d女性咁諗啫!當然北京上海大城市無人會咁諗啦! ...

係你話我最叻咖,哈哈 我認咖,yeah 我至叻…… 你唔想令人誤會咪改下個內容囉

男爵府

無話可說 發表於 18-8-18 16:53
係呀,我係膚淺呀,點丫 我夠知大把大陸人出國啦,泰國仲可以到步比錢簽證入境添!有錢咪咩都搞 ...

其實唔洗土豪, 係大陸做一次簽證幾百蚊,

買得機票出去外國, 又要酒店, 點會差個幾百呀

所以唔會因為護照問題而要嫁嚟香港

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

無話可說 發表於 18-8-18 13:51
唔係講有心拎綜援,係講正常人工既女性,屋企小康之家!原來只要結婚同住夠7年,攞到永久身份證,就可以拎 ...

為左呢 D咁完因嫁來香港, 會唔會你諗得太簡單

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主

為左本護照遠嫁他鄉,你覺得值得可以學下架

象牙宮

jasonhon88 發表於 18-8-18 17:14
其實唔洗土豪, 係大陸做一次簽證幾百蚊,

買得機票出去外國, 又要酒店, 點會差個幾百呀

咁當然唔會因為咁而嫁既,其實我無去了解過,同個朋友吹水啫!記得以前識人娶大陸老婆,係3年前左右啦,想去日本定韓國旅行,話又要返大陸搞簽證,又話要10萬保證金,又要公司信,最後都係唔成事無去!我相信簽證費係有限錢,因為外國護照返大陸都係三兩千蚊,至於內地人出國要簽證背後再要幾多野搞就唔知喇!

象牙宮

mandy108 發表於 18-8-18 17:16
為左本護照遠嫁他鄉,你覺得值得可以學下架

嘩,比我仲係20歲我願意架

珍珠宮

回覆樓主:

大陸人去外國旅行一定多過香港人啦!唔會只是為方便出國而嫁港人吧!有條件的大陸人好多 ,唔會著重呢點,除了大陸無咁好環境嘅大陸人先會嫁港人

伯爵府

2024年龍年勳章

Charitymami 發表於 18-8-18 13:56
有關係咩?

你睇世界各地遊客,揸中國護照多定特區護照多?

係大陸人多,但佢地去邊都要簽證真係好煩,簽英國10年加快證文件追蹤,加加埋埋成皮野

子爵府

hellomiki 發表於 18-8-18 17:25
大陸人去外國旅行一定多過香港人啦!唔會只是為方便出國而嫁港人吧!有條件的大陸人好多 ,唔會著重呢點, ...

agree...有米都去晒外國。香港個d護照好咋.
其實窮糸港人

男爵府

無話可說 發表於 18-8-18 17:21
咁當然唔會因為咁而嫁既,其實我無去了解過,同個朋友吹水啫!記得以前識人娶大陸老婆,係3年前左右啦,想 ...

係呀, 手續上好似要咁, 但係通常要攪, 旅行社亦會有辦法做到,
而且佢個case, 如果係家庭主婦, 咁老公俾到証明就得
代辦個啲會知每個地方要求, 係要啲時候咁囉

其實依家全世界, 都唔知幾歡迎大陸客去旅遊,

個個大商場, 大名牌, 一定有個識普遍話嘅sales,
最怕佢哋唔去
上次話大陸人唔去台灣韓國, 當地人即時叫救命

所以做簽證唔係問題

象牙宮

jasonhon88 發表於 18-8-18 17:38
係呀, 手續上好似要咁, 但係通常要攪, 旅行社亦會有辦法做到,
而且佢個case, 如果係家庭主婦, 咁老公俾 ...

咁又係呀,大陸人易氹又捨得消費,好多地方為左做佢地生意都學普通話!早幾年呢香港旅行社都唔肯代辦簽證架,跟團都唔得,而家就唔清楚了!

珍珠宮

mln 發表於 18-8-18 17:02
知道就好。 你題目內容應該說是用錢搞, 方便出國旅遊, 而不是說為香港護照而嫁過來。 這樣會清楚些,免令 ...

十分認同 的確如是

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 18-8-18 13:51
唔係講有心拎綜援,係講正常人工既女性,屋企小康之家!原來只要結婚同住夠7年,攞到永久身份證,就可以拎 ...

系架,我識人一拿到身份證馬上離婚。

首頁

尾頁

跳至