姐姐食蛋+麵做午餐

Dinosaur430
|
佢不嬲都會食麵加啲豬肉同菜做午餐,但佢又會烚多隻蛋。你地會俾嗎?一盒得10隻,如果佢日日食咪好快食晒?
歐買尬
|
Dinosaur430 發表於 18-8-18 14:16
佢不嬲都會食麵加啲豬肉同菜做午餐,但佢又會烚多隻蛋。你地會俾嗎?一盒得10隻,如果佢日日食咪好快食晒? ...

一盒蛋好貴嗎
crabjan
|
佢不嬲都會食麵加啲豬肉同菜做午餐,但佢又會烚多隻蛋。你地會俾嗎?一盒得10隻,如果佢日日食咪好快食晒? ...

點解會唔比呀?
Dinosaur430
|
歐買尬 發表於 18-8-18 14:26
一盒蛋好貴嗎

我見日日食一隻咪好快食晒?食開日本蛋$40盒到囉
歐買尬
|
Dinosaur430 發表於 18-8-18 14:32

一隻$4
一個月$120

steplovebb
|

就算4蚊隻旦,加埋麵(幾蚊一包)莱同豬肉,成歺都係10几蚊咋喎

如果介意0米另外買平的蛋比佢囉
angieip
|

你咪買番普通蛋比佢囉
wcpcelia    發表於 18-8-19 09:14
fitfish
|
街市旦最平一元一隻。一般1.2元一只

平到喊又夠營養
fitfish
|
講明日本旦係僱主的。比錢她去街市買普通旦就可

可能她見係日本旦。吾食就蝕底

你亦要表明食物那些可吃可不吃。不用怕。她們好興博大霧
Dinosaur430
|
fitfish 發表於 18-8-18 15:33
講明日本旦係僱主的。比錢她去街市買普通旦就可

可能她見係日本旦。吾食就蝕底

多謝你意見
fitfish
|
Dinosaur430 發表於 18-8-18 16:36
多謝你意見
如工人係貪心的。小心食物被偷龍轉鳳
keekee0424
|

見到你個開依個post好驚訝 我都食日本蛋,但係會買定一排板泰國蛋比姐姐中午食,夜晚就一齊食日本蛋。其實雞蛋都唔係好貴啫,但係好有營養。
Dinosaur430
|
keekee0424 發表於 18-8-19 11:36
見到你個開依個post好驚訝 我都食日本蛋,但係會買定一排板泰國蛋比姐姐中午食,夜晚就一齊食日 ...

有幾驚訝呢?如們你咁慷慨,你也可以買埋日本蛋俾姐姐中午食呀
fitfish
|
掉轉如叫她食一元一隻的旦。她未必食
Gary_family
|

佢去大家都快樂買個豬扒飯仲貴啦!
11B
|

你叫佢買街市 $10/6,7隻嗰啲囉。
DoReMi媽媽
|
我只提供普通蛋俾姐姐,所以我冇理佢哋點食的,我囡有時會當早餐食,我就另外買$5X/6只嘅有機蛋,只係我囡當早餐食的,平時煮餸炒蛋都係用返普通蛋,同姐姐一齊食。
Holidaykiki
|
我工人初初來到,吃我的蛋又唔出聲(我唔係唔比佢食,不過禮貌上都通知我一聲),嗰d係我買比個囝organic 蛋比佢食左幾隻,之後我買番d普通蛋,但自此之後又冇見過佢食。
Ytfc
|
我屋企食開澳洲/歐洲蛋,照比姐姐食,我阿媽有叫我另外買平蛋比姐姐,我話又唔係慳得多,仲要睇實佢有冇換蛋,等陣發現原來佢食貴蛋我地食平蛋仲無謂,所以費事煩,我地食乜佢食乜
keekee0424
|
Dinosaur430 發表於 18-8-19 12:19
有幾驚訝呢?如們你咁慷慨,你也可以買埋日本蛋俾姐姐中午食呀

你係得嘅