屯門邊間小學下午有功課堂?

leeleechau
|
如題
sensei
|
回覆 leeleechau 的帖子

何日東小學星期一至四有中英數主科老師輪流負責的導修堂, 除了可做功課, 遇上不明白時可問主科老師.
888Amy
|
sensei 發表於 18-8-18 16:14
回覆 leeleechau 的帖子

何日東小學星期一至四有中英數主科老師輪流負責的導修堂, 除了可做功課, 遇上不明 ...

是否要成績唔好的才可參加導修堂?
sensei
|
回覆 888Amy 的帖子

係全班同學一齊用全日最後一堂上, 唔關成績事.
888Amy
|
sensei 發表於 18-8-20 16:42
回覆 888Amy 的帖子

係全班同學一齊用全日最後一堂上, 唔關成績事.

應該是今年才開始吧!上年都冇
cherrieleung722
|
888Amy 發表於 18-8-20 23:20
應該是今年才開始吧!上年都冇

應該17年開始。 今年9月係第二年了
888Amy
|
cherrieleung722 發表於 18-8-20 23:50
應該17年開始。 今年9月係第二年了

應該咁講我仔今年升中二,佢小六時冇。
|
888Amy 發表於 18-8-20 23:52
應該咁講我仔今年升中二,佢小六時冇。

17-18年度開始。 我女17年9月讀小一,即係話你個仔離開,就開始了。
888Amy
|
cherrieleung722 發表於 18-8-21 00:40
17-18年度開始。 我女17年9月讀小一,即係話你個仔離開,就開始了。

返到屋企咪少左功課做?都幾好呀!
|
888Amy 發表於 18-8-21 09:06
返到屋企咪少左功課做?都幾好呀!

都係架,一般都搞點晒,或者淨返一,兩樣。係屋企15分鐘至半小時都搞點。 睇返啦,假期前就多啲功課
888Amy
|
cherrieleung722 發表於 18-8-21 09:55
都係架,一般都搞點晒,或者淨返一,兩樣。係屋企15分鐘至半小時都搞點。 睇返啦,假期前就多啲功課
...

德政呀,唔知边个_老師諗出來
onionchai
|
cherrieleung722 發表於 18-8-21 09:55
...

何小功課仲係咪日日都有10樣8樣?
sensei
|
回覆 onionchai 的帖子

如果樣樣都錯都要改正, 就實有. 因為改正獨立當一樣計.
onionchai
|
sensei 發表於 18-8-21 12:23
回覆 onionchai 的帖子

如果樣樣都錯都要改正, 就實有. 因為改正獨立當一樣計.

因為上年去參觀學校,校長講明日日10樣8樣功課係好平常
sorainbow
|
保良局有
Love_JVs
|
sorainbow 發表於 18-8-21 13:47
保良局有

邊間?
christyng246565
|
山景青松有