自由講場

跳至

首頁
56789...12

尾頁

珍珠宮

yurijm 發表於 18-8-18 15:04
樓主講既第二個case
令我諗起我細個試過又係咁被屈錢
讀高小時,我學完畫畫回家

呢種公仔手法仲有,已加價到$50添!

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

喺韓國行街,試過接左人派嘅一枝筆(其實我唔係好想拎,但佢窮追不捨又幾nice咁),之後我繼續行,佢就捉住我,話我拎左佢支筆唔行入佢間舖(化妝品舖),其實我之前果日已經入過去仲買左好多野,咁我就話唔啦之前已經買左,話還返枝筆俾佢,佢唔肯收番仲不停話我貪心

珍珠宮

juniormiu 發表於 18-8-18 16:31
係,最鐘意問你覺得巴士車費貴唔貴,樓價又貴唔貴,無鬼聊,我都費事理佢
...

呢班喺倫敦金騙徒嚟: 主要目的係昆你攞電話。

早前東張西望有個苦主,講喺咁情況下比咗電話號碼人,就發生之後既事。。。。

大宅

ValerieBaBa 發表於 18-8-18 19:22
我遇個有個男人無啦啦跳我面前叫我畫個心,嚇到我心離一離,你估我係食神
...

叫我畫哈哈笑既係一班後生仔女,話幫D落後地方小朋友打氣,你個個叫你畫心係唔係一樣

大宅

jojo0115 發表於 18-8-18 21:45
十年前好多d聾啞人士手指指要人買公仔
嗰時我仲係學生妹,灑手擰頭話唔要,個人質個公仔落我心口,再雙手揸 ...

我之前比班環保團體捉住要我捐錢 我話唔要 煩左我十五分鐘 仲要比另一個女人拉走游說我嘅同事再向我反白眼妙我 同佢同事講句說我哂佢時間 再轉身走人

真係無奈 咩一定要捐比你嫁?一早拒絕左 佢地要死纏爛打我曬我時間咋喎

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

豬仔mami 發表於 18-8-18 15:08
我個C6就最鍾意幫人接,佢話等人地可以早啲收工喎,成日都俾我鬧接黎做乜制造垃圾,原來有啲人咁搵食,謝謝 ...

我以前都係咁既心態架,我重影響埋我老公,老公識了我後,都變了接傳單。乜現在啲人會咁樣.... 謝謝樓主提醒,真係唔敢再接喎。
Childhood is journey, not a race.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

twotigers 發表於 18-8-18 23:04
尖沙咀邊度?五支旗杆?我心諗,如果我哋識手語同佢溝通,佢分分鐘唔識睇
...

文化中心近天文館。 可能多D小朋友。

Oh, 我以前返過新港中心, 對面海港城亦有一班在揾食。

大宅

jojo0115 發表於 18-8-18 21:45
十年前好多d聾啞人士手指指要人買公仔
嗰時我仲係學生妹,灑手擰頭話唔要,個人質個公仔落我心口,再雙手揸 ...

就係呢d地鐵站出口,幾個圍住你,亞女一時心軟,又5好意思拒絕,又趕時間,就簽左每月捐款!!

珍珠宮

lily-of-valley 發表於 18-8-19 00:34
文化中心近天文館。 可能多D小朋友。

Oh, 我以前返過新港中心, 對面海港城亦有一班在揾食。

海港城啲實蕉無趕佢哋咩?

珍珠宮

白菜乾湯 發表於 18-8-19 00:42
就係呢d地鐵站出口,幾個圍住你,亞女一時心軟,又5好意思拒絕,又趕時間,就簽左每月捐款!!
...

每月捐幾多?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

twotigers 發表於 18-8-19 00:49
海港城啲實蕉無趕佢哋咩?

係街度, 又無入去商場, 點趕?

男爵府

回覆樓主

我試過不過喺台北
嗰時同老公去旅行
行緊西門町時比個女仔截住話自己係中學生,要做關於遊客既功課所以想做問卷
咪諗住幫下人
老公當時已經叫我走
問左幾條後話佢地學校既學生設計左d袋仔,
Size 大約一包煙咁細,話希望我地可以買幫助下d原住民
要300新台幣一個架

大宅

yurijm 發表於 18-8-18 15:04
樓主講既第二個case
令我諗起我細個試過又係咁被屈錢
讀高小時,我學完畫畫回家

我知你講咩, 我都中過招, 佢地專揀小朋友落手。

大宅

怪獸青BB 發表於 18-8-18 15:36
今日去大家X食早餐,剛坐低無耐有個阿伯望住我個仔,甘我叫仔同佢講聲早晨等佢走啦,點知仲俾左 ...

張紙巾會吾會有野架

珍珠宮

lily-of-valley 發表於 18-8-19 00:52
係街度, 又無入去商場, 點趕?

話有次有人喺名店門口條街度影相都俾海港城啲實蕉驅趕

男爵府

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主

我N年都試過,Domeno臨摺前,係中環賣coupons,一群sales扮派傳單,我以為係普通傳單,一攞上手,即叫我俾錢,還俾佢又吾肯接

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

討厭喺街叫人簽名寫鼓勵說話畫公仔果d,一停低就係咁講佢機構幾咁偉大幾多義工,個女人仲要同我女懶熟,話靚女幾多歲讀咩班呀咁,4歲女係咁答人,個女人猛話佢地都係幫咁大小朋友,煩到嘔,我直接問佢咁你想點,佢先講話捐錢,我話得,不過我返去睇清楚咩機構值得捐我會捐,即刻走人

認真的值得捐會捐,但一定唔會喺街隨便寫個人資料甚至信用卡資料俾人囉~ 仲有最憎講咩義工,根本大部分呢d人都係有薪或計佣金
活在當下,愛得及時

公爵府

大姑娘 發表於 18-8-19 00:20
呢班喺倫敦金騙徒嚟: 主要目的係昆你攞電話。

早前東張西望有個苦主,講喺咁情況下比咗電話號碼人,就發 ...

吓,乜係倫敦金騙子呀,我係街都分別比人問左兩次,次次都答交通費唔貴丶好合理咁佢仲以為我聽錯,重複講了兩次
當然冇比電話丶資料啦

子爵府

多數都唔接,依家睇完以為都唔接

首頁
56789...12

尾頁

跳至