點樣可以令99唔再成日叫我地換樓

sandwich
|
因為而家住緊低層,99久唔久就叫我地換高D大D,成日話貴買貴賣囉,我心諗 :我都好想,但都要睇餸食飯掛,下次佢再講,我真係好想爆一句“你借200萬比我,我即刻換”
但又驚佢long face,定叫C6 講?
stkyo
|
話唔想佢個仔咁吃力得唔得?
Charlotte_mom
|
計過條數,要供大d好大負擔,唯有cut家用
美之選468
|
sandwich 發表於 18-8-18 15:03
因為而家住緊低層,99久唔久就叫我地換高D大D,成日話貴買貴賣囉,我心諗 :我都好想,但都要睇餸食飯掛, ...

答99:俗語有講"由樓下搬去樓上都唔見一籮谷啦?"更何況換樓 ? 再計埋屎擔稅,律師費,按揭賚.....裝修費等等一大堆的費用,唔見一條大脾啦 ! 連呢間細屋都未供得點,點供大屋呀?
o_____o
|
我會笑下算,有咩叫C6講
brindlewin
|
因為而家住緊低層,99久唔久就叫我地換高D大D,成日話貴買貴賣囉,我心諗 :我都好想,但都要睇餸食飯掛, ...

99交俾先生啦....
brindlewin
|
Charlotte_mom 發表於 18-8-18 15:10

yanbb12
|
「我地對呢間屋有感情,已決定唔會換。」
starry_night
|
開口問佢借錢啦
如果佢唔想借,之後一定唔會再提
如果佢肯借,你就可以換樓喇!

無得輸
wcpcelia    發表於 18-8-20 09:43
yurijm
|
Charlotte_mom 發表於 18-8-18 15:10

呢招掂
應該有排都唔會再提
雞煲煮家明
|
同佢講住緊呢度風水好,師傅話如果搬屋會不利男主人
1928mickey
|

換左老公先
Fishqqma
|
老老實話冇$米得
sandwich
|
Fishqqma 發表於 18-8-18 15:58
老老實話冇$米得

我都有講
heilok
|
如果唔係日日見,咪話,好呀好呀,hea 答唔駛認真。
Fishqqma
|
sandwich 發表於 18-8-18 15:59
我都有講

咁佢答你咩?
tansyneko
|
直接話無錢
littlesister
|
好過我99成日話我地之前唔買多層,我地話冇錢,佢居然話邊駛錢架,問銀行借咪得囉!成世人未打過工既人真係以為錢由天跌落黎的
lingluk1306
|
點解唔直接講負擔唔起
勞氣小妹
|
正常呢D叫C9去應乎佢
再出聲話無錢問佢地借,想絕D加多句借左唔知幾時還到
又或者搬上去開支大比唔到家用

通常講到咁佢地會自動收聲