書檯放在哪裡好

sandycherie
|
想問jm們小朋友張書檯係放廳定房?
alicialee1210
|
房冇位,我放廳
Fishqqma
|
房。2個女各一張,中間放個 瘦身櫃桶隔住!
有時係會傾下偈但可以接受。
忌廉寶寶
|
sandycherie 發表於 18-8-18 15:54

我仔仲係幼稚園,我冇準備書枱比佢,喺飯枱做咋
佢房而家得張床同一個大既playarea要黎泊車,到佢升小三四要尊心做功課、或者唔駛我跟既時候先買張喺房比佢
sandycherie
|
其實如果有得選擇,點解唔擺響廳呢?我覺得方便檢察
藍尾巴
|
梳化隔離有張枱仔,比佢畫畫睇書
Fishqqma
|
sandycherie 發表於 18-8-18 16:36

檢察?
water_ma
|

小朋友幾大?
我女升小二
佢想要自己空間
成日叫我執好雜物房
買床同書桌俾佢
brindlewin
|

幼稚園時係廳一角。
小學就已經係自己房。
Gracenbb
|
我仔升k3已準備開學前執好間房俾佢,而家喺廳枱仔做功課,執好房就買書枱放房,想比個私人空間佢,有自己間房放晒玩具開心好多
tsung
|
sandycherie 發表於 18-8-18 16:36

每人想法不同,自己覺得方便就得啦
bulubulu
|
兩個仔,各有書枱在自己的房,可以專心做功課,但我將電腦枱和電腦放在廳,不想他們獨自在房上網
sandycherie
|
bulubulu 發表於 18-8-18 17:40
兩個仔,各有書枱在自己的房,可以專心做功課,但我將電腦枱和電腦放在廳,不想他們獨自在房上網
...

呢個就係重點,小朋友7歲,依家佢張書檯響廳,方便我睇住佢做緊咩,如果今年開始要上網做功課,我擔心佢用電腦唔知去左邊。

所以你既方法就解決到我既問題了,書檯放佢房,電腦檯放廳,謝謝!
tansyneko
|
想目及住就廳,想佢有自由就房,當然仲要睇下有無位