白髮魔女

檸檬檸檬
|
yk0108 發表於 18-8-18 20:42
我本身少頭髮,所以一直食黑芝蔴,到而家都吾多白髮。但踏入4字頭就甩勁多髪,用了五十惠三星期好似甩少咗 ...

洗頭水定精華?
精華要近$400,唔捨得買
29XX86
|

我40+都就黎同YY咁多, 我都好SAD呀, 但唔敢染太密, 怕甩髮嚴重, 忍住3-4個月先染一次. 我十幾歲已有白髮, 不過以前頭髮多就抆, 而家唔敢抆喇.
Amyw..
|
有時行過街見到有啲女子雖然成頭白髮,但配個髮型好襯佢,感覺仲好型好潮添!一啲都唔覺有老態
熊妹妹
|
每2星期就做一次henna, 否則白髮現晒形
yk0108
|
檸檬檸檬 發表於 18-8-18 21:18
洗頭水定精華?
精華要近$400,唔捨得買
兩樣我都有用。第一次屈臣買精華要399,後来係HKTVMALL買補充装兩枝530元,下次可能係amazon 日本買再平少少。

我之前都吾捨得買,甩到我忍無可忍博一博。
sabun
|
carrina 發表於 18-8-18 17:54
等我安慰吓你地,你個情況我未30時已經係咁,不過keep住2至3個星期染一次當焗埋油,而家情況尚可,懶時就用 ...

染咁密唔怕cancer嗎
sabun
|
Amyw.. 發表於 18-8-18 21:29
有時行過街見到有啲女子雖然成頭白髮,但配個髮型好襯佢,感覺仲好型好潮添!一啲都唔覺有老態
...

其實如何可造到成頭白髮似frozen、梁愛詩咁,我都覺好型 。我覺得要純白才靚,如混了黑就好老相了。
yk0108
|
tsung 發表於 18-8-18 21:02
請問五十惠會否好笠?
我用染髮受損乾性果隻,吾笠喎
c.vieri
|
yy13 發表於 18-8-18 16:14
我都係
我老公話我行又甩、企又甩
又成頭白髮

tsung
|
yk0108 發表於 18-8-18 21:44
我用染髮受損乾性果隻,吾笠喎

謝謝推介,可以試吓
yk0108
|
tsung 發表於 18-8-18 21:58
謝謝推介,可以試吓
客氣鳥

其實有些人用了话無咩功效,因人而異。所以有咩事,本人绝不負責的
yk0108
|
卓言 發表於 18-8-18 20:58
我都係甩勁多頭髮,五十惠邊隻好用,可以有相看嗎?thank
答在28楼
carrina
|
sabun 發表於 18-8-18 21:42

我唔用有亞摩尼亞嗰d染髮劑㗎,touch wood我而家仲係正正常常冇穿冇難。
tang0809
|
我未到40都已有白髮,靠定期染髮咋。大肚時冇染髮,就比人話咁多白頭髮嘅?
little_kid
|
sabun 發表於 18-8-18 21:42

我都驚?有無邊隻染髮劑無咁多化學成份?我成頭白髮,每隔二三個星期,頭頂分界就有好明顯白痕,唔染唔得。
Watashiwamomo
|
我都係好多白髮仲要脫髮得好勁,用左勁多洗頭水都冇用,最近用左阿原苦瓜洗頭水個頭先蓬鬆左,不過都係勁多白髮。睇左中醫幾個月都冇咩用,已經勁飲黑豆水呀,食黑芝麻效果就一般,睇黎都係要染頭髮先得啦⋯⋯
littlemelody
|
嚴浩昆布染髮有無人用過?
crystal5142000
|
我都係,未夠40已經有白頭髮,甩頭髮都多左。
十五樓師奶
|
yy13 發表於 18-8-18 16:14
我都係
我老公話我行又甩、企又甩
又成頭白髮

真係誇張左,以為你五十頭
alicialee1210
|
我都好多,1個月多d就要染