胚胎結果

Rascalbaby
|
醫院剛打黎八粒蛋結果都係得三個胚胎, 比我想像中失望。。要慳啲駛
冇講Detail 唔知咩grade, 不過應該都係day5

super_cat
|
Rascalbaby 發表於 18-8-18 17:23
醫院剛打黎八粒蛋結果都係得三個胚胎, 比我想像中失望。。要慳啲駛
冇講Detail 唔知咩grade, 不過應該都 ...

唔洗唔開心,8粒有3粒Day 5 的話算係唔錯嘅結果嚟架喇
Rascalbaby
|
回覆 super_cat 的帖子

多謝你呀,希望會成功啦~諗起碼一半成胎都好丫,點知冇。

咁係咪分開三次試好啲呢?定放兩粒,再之後試一粒?
christycsm
|

唔洗失望,有3個胚胎已經好好喇。我都係8粒,但最後得返一個胚胎咋。
Lovehopefaith
|

唔好失望,其實你個結果都好唔錯了! 我抽16粒,最後4個D5。肧唔駛多,最重要質素,祝一take bingo!
super_cat
|
Rascalbaby 發表於 18-8-18 18:22

多謝你呀,希望會成功啦~諗起碼一半成胎都好丫,點知冇。

你喺邊做? 香港啲醫生,尤其政府就會好保守,day 5 佢哋覺得成功機會大啲,所以普遍都嘛係建議放1個,怕會多胎,但聽過台灣嗰啲醫生會進取啲
Rascalbaby
|
回覆 christycsm 的帖子

祝一次Bingo!
christycsm
|
Rascalbaby 發表於 18-8-19 21:50
回覆 christycsm 的帖子

祝一次Bingo!

多謝! 大家咁話
Magicpian
|
有3個D5 好好吖!我抽11 最後都係得3個D3 !
Rascalbaby
|
回覆 Magicpian 的帖子

多謝你,大家都要一齊Bingo 呀!
Rascalbaby
|
回覆 Lovehopefaith 的帖子

多謝你,希望真係Bingo 到
Rascalbaby
|

我係威院呀,咁咪只可以放一個?
super_cat
|
Rascalbaby 發表於 18-8-20 21:52

我係威院呀,咁咪只可以放一個?

我估應該都係
Magicpian
|
Rascalbaby 發表於 18-8-20 21:47

多謝你,大家都要一齊Bingo 呀!

我都係威記,依家16週了!祝BB痴實
kevinkazumi
|
其實 我想請問day幾胚胎叫好?我有上網查過 睇完都唔太明白,day 5以上就好?真心想了解
Rascalbaby
|

恭喜你呀!希望我都有你咁叻痴得實!請問你放胎前有冇啲咩準備同心得?
我10/8 抽蛋既,醫生話M 返去照睇下粒瘜肉點樣,要遲啲先放得雪胎,但係我希望一兩個月後都放得卦。。
Rascalbaby
|
回覆 kevinkazumi 的帖子

應該係Day 5 以上好啲,因為發展得多啲好啲
Magicpian
|
Rascalbaby 發表於 18-8-21 17:46

恭喜你呀!希望我都有你咁叻痴得實!請問你放胎前有冇啲咩準備同心得?

我放胎前去左銅鑼灣蒸身暖宮⋯放胎後放左幾日假休息一下,期間食左幾日菠蘿芯/睇下周星馳笑下 /間中落街曬陣太陽咁! 我覺得心情放鬆最重要,中間完全無諗過偷驗!重一點我覺得係緣份,今次放胎既時間我睇到胚胎竟然有觸電感覺!呢個感覺第一次放既時候是沒有
Rascalbaby
|

我今日都去左蒸~
請問你醫院有冇開假紙俾你? 放胎後休息幾耐? 謝謝。
Magicpian
|
Rascalbaby 發表於 18-8-21 21:36

我今日都去左蒸~

放胎好似得一日假紙!我係星期二放胎⋯請到下星期一就正常返工⋯