懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

小驚 發表於 18-8-19 14:02
JM 們話嗅味都唔好

我都聽講過,所以懷孕期間都冇點搞

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

好啦... 想搞好個頭,等坐月唔駛焦頭爛額

我都好似癲婆咁 ....... 而家出親街都用直髮夾夾好耐先出得街 我又衰, 之前剪短左, 而家到膞頭, hill 到呀媽都唔認得.......
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

GCHK 發表於 18-8-19 15:13
我都聽講過,所以懷孕期間都冇點搞

我個相熟髮型師, 直頭同我講 : 我唔會幫你電! 唔電得架傻婆..........

男爵府

kmbb519 發表於 18-8-19 16:49
我都好似癲婆咁 ....... 而家出親街都用直髮夾夾好耐先出得街 我又衰, 之前剪短左, 而家到膞頭 ...

我都唔敢再剪短... 我而家都係過膊一寸

珍珠宮

回覆樓主

甚少聽到染髮都有規定,化妝品用無添加就可以了。

珍珠宮

kmbb519 發表於 18-8-19 16:50
我個相熟髮型師, 直頭同我講 : 我唔會幫你電! 唔電得架傻婆..........
...

我備孕時想染都唔敢染,好謹慎

別墅

EstrellaDamm 發表於 18-8-19 12:28
無換。只係停用含 retinol 護膚品。

唔用得retinol咖? 聽聞連美白都唔好用。

別墅

好啦... 想搞好個頭,等坐月唔駛焦頭爛額

係呀

別墅

kmbb519 發表於 18-8-19 16:49
我都好似癲婆咁 ....... 而家出親街都用直髮夾夾好耐先出得街 我又衰, 之前剪短左, 而家到膞頭 ...

係呀,再出埋白髮就變白髮魔女

別墅

kmbb519 發表於 18-8-19 16:50
...

咁樣,買嗰夾夾頭先!

珍珠宮

小驚 發表於 18-8-19 17:11
我都唔敢再剪短... 我而家都係過膊一寸

唔好再剪喇, 尤其係生完之後要湊 b, 一定要紮得起, 唔係就會勁 "呢 hea"

珍珠宮

Wangyuk 發表於 18-8-19 19:00
咁樣,買嗰夾夾頭先!

不過天氣潮濕的日子....... 落雨天, 出街半小時打回原型 平時 OK o既 keep 到大半日架.......

伯爵府

Wangyuk 發表於 18-8-18 18:41
因工作關係,返工須化妝染髮...大家有無呢嗰煩惱,你哋用梗啲咩,或有什麼有不良影響,可唔可以分享吓?

...

染髮就唔會染,化妝就無問題

男爵府

Wangyuk 發表於 18-8-18 18:41
因工作關係,返工須化妝染髮...大家有無呢嗰煩惱,你哋用梗啲咩,或有什麼有不良影響,可唔可以分享吓?

...

化妝有護膚有 染髮無咯 我覺得染髮始終唔好 如果怀孕嘅話

別墅

kmbb519 發表於 18-8-19 19:10
不過天氣潮濕的日子....... 落雨天, 出街半小時打回原型 平時 OK o既 keep 到大半日架.......
...

都好,有半日靚!下晝做完人嗰人都肉酸左,正常嘅

別墅

bchuma 發表於 18-8-19 23:19
化妝有護膚有 染髮無咯 我覺得染髮始終唔好 如果怀孕嘅話

唔知有無啲organic 染髮呢?剛剛照鏡

別墅

kmbb519 發表於 18-8-19 19:09
唔好再剪喇, 尤其係生完之後要湊 b, 一定要紮得起, 唔係就會勁 "呢 hea"
...

我而家過膊,之後剪短小小先

大宅

回覆樓主:

染髮我用呢個:Hanna ,天然草本,一盒我分兩三次用

Light Mountain, Natural Hair Color and Conditioner, Bright Red, 4 oz (113 g)https://hk.iherb.com/pr/Light-Mountain-Natural-Hair-Color-and-Conditioner-Bright-Red-4-oz-113-g/9953?rcode=KBT085

大宅

回覆樓主

而且我天生曲髮,之前在日本買左個五百幾港紙的Panasonic 風筒,另外仲買左直髮夾。暫時淨用風筒都頂得住,遲啲應該要用直髮夾。

男爵府

Wangyuk 發表於 18-8-19 23:34
唔知有無啲organic 染髮呢?剛剛照鏡

好貪靚。不過我未染過我唔知呀

首頁

尾頁

跳至