能恩奶粉便便

BBSTITCHBB
|
初生便便次數?
1日1次正常嗎?
BuddyMary
|
一日一次合理, 我bb都便秘,諗緊同佢轉邊隻好
ice-lemon
|
算正常ge
我bb 而家9個月大食s26 ultima都係1日1-3次便便
BBSTITCHBB
|
BuddyMary 發表於 18-8-19 10:56

我都唸緊轉5轉其他奶粉,以前一日柯4~5次。
食左1x日就變左1日1次
dlpl56
|
BuddyMary 發表於 18-8-19 10:56

可以試下enfinitas,有益素菌,有助bb屙poo poo
木糠布甸狗
|
一日一次正常啊, 我地飲親護一日一至兩次, 有益生元肚仔都健康D
|
一個月BB,飲能恩又0k哦(新版),一日有4次便便,金黃色
大囡4年前又係飲能恩(舊版),便便就墨綠色
mwsiipb2
|
BBSTITCHBB 發表於 18-8-18 20:48
初生便便次數?
1日1次正常嗎?

我個bb有時一日一次,有時兩日先一次
siuching622
|
32241945 發表於 18-9-3 00:42
...

想問下能恩新版和舊版是否一樣?只係轉包裝?
G.YING
|
4 日b 每次換片都有便便又正唔正常,一日成6-8次咁多
rabbitbitbit
|
siuching622 發表於 18-9-5 13:45
想問下能恩新版和舊版是否一樣?只係轉包裝?

新版多了HMO
chanxho
|
rabbitbitbit 發表於 18-9-6 08:27
新版多了HMO

HMO,illuma都有呀,如果本身個隻夾唔到既話都可以試下illuma
janetgarfield
|
32241945 發表於 18-9-3 00:42
...

我B食新版能恩,啲便便係墨綠色每日一次,每次都好多兼好水,成日爆片
|
janetgarfield 發表於 18-9-6 16:14
我B食新版能恩,啲便便係墨綠色每日一次,每次都好多兼好水,成日爆片
...

我個B女便便都算多,比以前家姐個時係水份多D,但係金黃色好靚