自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

蘋果/ 東張西望,最好有video,拍低佢地d賤格對答就更好

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我大廈外有條公眾走廊以前成日有人吸煙, 我哋先在走廊貼禁煙通告, 跟手打畀控煙辦請佢來, 控煙辦來掃左幾次之後, 已經大致上冇人食煙.

跟住就針對D學生同商場員工, 出左通告如有發現除控煙辦之外亦會用有關影像向學校或者僱主投訴......, 做左幾次之後, 學校同商戶都有合作, 就再冇學生同商場員工來吸煙, 只會企係度傾下計/睇手機.

而家已經一個月都冇一次見人在公眾走廊吸煙, 管理員見到亦會出來禮貌地提議吸煙者去可以吸煙既地方吸煙.

伯爵府

回覆樓主

叫東張西望去報導
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

cwmren6 發表於 18-8-20 11:11
蘋果/ 東張西望,最好有video,拍低佢地d賤格對答就更好
宜家去跑步時都會帶手機已備不時之需,但C6驚有危險叫我要小心,一個女人仔面對成班野蠻大叔,真係有d麻煩及危險

男爵府

搵控煙辦,投訴得多佢會將個地方列為黑點,經常有人巡,罰得多就唔會咁臭吋架喇。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

唔係怪獸 發表於 18-8-20 12:48
叫東張西望去報導
我都有諗過,但咁"細蟻"對收視無乜益處未必so我,睇下控煙辦捉唔捉到班pk再作打算,多謝你嘅提議

男爵府

clpapa 發表於 18-8-20 11:34
我大廈外有條公眾走廊以前成日有人吸煙, 我哋先在走廊貼禁煙通告, 跟手打畀控煙辦請佢來, 控煙辦來掃左幾次 ...
係好好成果

男爵府

waynewon 發表於 18-8-20 19:02
搵控煙辦,投訴得多佢會將個地方列為黑點,經常有人巡,罰得多就唔會咁臭吋架喇。 ...

原來係咁架,多謝你嘅資料

男爵府

青衣為食妹 發表於 18-8-20 19:07
原來係咁架,多謝你嘅資料

係,以前西灣河文娛中心熟食中心好多人食煙,晚飯時間直情煙格咁,連伙記都食埋一份,同佢地講室內係禁煙嘅佢地仲會叫你唔嗅得唔好來,結果我投訴咗幾次,控煙辦晌個場度拉晒banner,貼晒告示,仲經常落去巡,雖然夜咗都係仲會有客食,但都只會偷偷食,同之前大支野到明目張膽擔住口煙同我講你咪報警囉,我地成檯都係退休警察,你咪睇下有冇人啋你囉,真係相差好遠。

男爵府

waynewon 發表於 18-8-20 19:17
係,以前西灣河文娛中心熟食中心好多人食煙,晚飯時間直情煙格咁,連伙記都食埋一份,同佢地講室內係禁煙 ...
咁即係仲有機嘅,多謝晒你

首頁

尾頁

跳至