自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

ckm80 發表於 18-8-18 22:14
直接同佢講今次無諗住叫呢d.

餐廳主打/賣點食物,當晚有得食呀。

珍珠宮

babe13E 發表於 18-8-18 22:43
我都覺得佢好唔客氣。搞到我唔係幾敢再請家人以外的人食飯。

一開始你有講請食飯?

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

呢啲情況如果人地媽咪唔識做自己比錢,我會豪比佢,但心中有數冇下次唔使旨意我再請佢食飯

水晶宮

回覆樓主

會唔會係個女唔知係你請食飯,諗住叫佢呀媽比錢買外賣比佢,佢呀媽又照嗌,諗住加落單到最後一齊除返 ?

不過就算你請,一張單甘樣分開我覺得好肉酸呀。都算係親戚,點解唔豪埋比佢 ? 你呢餐飯請得好手緊架 ?

男爵府

babe13E 發表於 18-8-18 22:45
餐廳主打/賣點食物,當晚有得食呀。

特價優惠會否只限堂食呀?

珍珠宮

環保接龍勳章

babe13E 發表於 18-8-18 22:04
自問唔識待人接物,所以想請教一下大家。
話說上星期係老公生日,之前見到某食店(薄有名氣)有特價套餐,就 ...
咁最後呢400元邊個比?

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

BGCOME08 發表於 18-8-18 22:39
如果我做東請客,佢又唔識做,我會豪俾佢,但會覺得佢好cheap又食又拎。

以後盡量小接觸

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

yurijm 發表於 18-8-18 22:17
我媽咪以前試過一模一樣既情況
之後我媽咪交代由我埋單
擺我上枱

你媽好醒

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我上次同同事食飯又係咪, 佢叫打包俾佢女友同屋企人,
咁我同佢講我用卡d積分扣數計好晒分, 唔夠俾佢額外叫果d,
問佢可唔可以俾現分咁囉

子爵府

回覆樓主

可能佢唔知你請先叫打包?

不過請人食飯都要預鬆d
酒水呀加下甜品咁都係錢 都唔止400

伯爵府

油麥麥 發表於 18-8-18 22:16
估尼位女親戚係姑仔/姑奶!算係一家人,佢竟然開到口要打包($400),會豪俾佢(施捨佢)!老實講的確令人唔愉 ...

係姨媽姑爹之類。豪俾佢會豪得條氣唔順,你話叫一份返去淺嚐,我好樂意,但3份,我覺得好狼死!!

伯爵府

yurijm 發表於 18-8-18 22:17
我媽咪以前試過一模一樣既情況
之後我媽咪交代由我埋單
擺我上枱

你媽醒!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

babe13E 發表於 18-8-18 22:43
我都覺得佢好唔客氣。搞到我唔係幾敢再請家人以外的人食飯。

其實點解會請埋佢哋食飯

禁止訪問

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

俾我會自己俾返份外賣,點好意思㗎?
就算人地請唔請都唔好意思啦。

不過有d人覺得咁樣 “無所謂啦”唔好計較。俾我都會照俾,佢唔主動俾返,問佢拎又好怪,但條氣會唔順

伯爵府

回覆樓主

我親戚請食飯,女要考試在家溫習,親戚真係會安排分 d 嘢食俾我拎返去翻熱俾女食。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

babe13E 發表於 18-8-18 22:04
自問唔識待人接物,所以想請教一下大家。
話說上星期係老公生日,之前見到某食店(薄有名氣)有特價套餐,就 ...

佢自己買外賣應該自己分單啦,打包果日叫多左嘅食物就唔計

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

babe13E 發表於 18-8-18 23:00
係姨媽姑爹之類。豪俾佢會豪得條氣唔順,你話叫一份返去淺嚐,我好樂意,但3份,我覺得好狼死!!
...

想知邊間食店,乜野3份咁貴呢?
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

珍珠宮

babe13E 發表於 18-8-18 23:00
...

既然唔順氣就分單, 仲要叫待應送外賣時俾埋張單佢添呀

首頁
12345...9

尾頁

跳至