自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

namnamnamlolo 發表於 18-8-19 21:31
呢2個牌子都貴d
真係一分錢一分貨

Bibi無咁貴,有d$4xx
Geox 有時都有discount ,但真係捱得住,計返條數都好扺

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 18-8-19 21:33
Bibi無咁貴,有d$4xx
Geox 有時都有discount ,但真係捱得住,計返條數都好扺
...

下次試下bibi先
對stride rite應該好快玩完

珍珠宮

王國教室勳章

namnamnamlolo 發表於 18-8-19 21:47
下次試下bibi先
對stride rite應該好快玩完

應該好快有discount ,有時買兩對/over $1000定$1200都有折

男爵府

Clarks絕對是無得彈,六百左右,穿了一年半後再刷下鞋油,睇落仲有八成新,冇乜走樣,轉送俾人可着多一輪,不過近兩年少咗地方有得賣,所以就轉穿Buster。Buster算中價之首選,三至四百,舒服耐穿,但款式較普通。

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 18-8-19 20:55
我仔唔係好好動㗎,佢k1時買過,又係勁快甩皮同著一陣就勁殘
妹妹係超好動,佢都 ...

我個仔著鞋好粗
stride 頂到喎
年年都買佢

男爵府

着過 Fxxg 同 Kxxg Hxxxth, 捱不到一個學期,寧願貴少少,買對好啲嘅

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

今日買了bibi $399
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

子爵府

alicialee1210 發表於 18-8-19 23:53
今日買了bibi $399

Where to buy ?

公爵府

2023年兔年勳章

黑色誘惑 發表於 18-8-19 00:27
因為幼稚園三年都唔洗著黑皮鞋,所以從來無買過

有咩牌子推介? 襟,輕同舒服?

小孩嘅返學鞋,唔應該睇牌子同耐用度。

孩子嘅腳不斷變大,幾耐用都要換,襟用基本上無意義。
有啲品牌係好輕,穿落好舒服。但係對隻腳保護不足。

孩子嘅小腿肌肉仍未發育,腳仔好大機會變形,比如變扁平足。買鞋嘅時候,最重要嘅係檢查腳仔嘅狀況,睇下有無需要配特別嘅鞋墊。

要比較高身,硬淨,提供足夠保護,令腳仔保持垂直。好似籃球鞋咁包住哂,通常都唔會舒服。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我仔著舜足,護腳又防水,係貴少少咁

子爵府

Amy1974 發表於 18-8-20 00:37
小孩嘅返學鞋,唔應該睇牌子同耐用度。

孩子嘅腳不斷變大,幾耐用都要換,襟用基本上無意義。

Seems the only shop provides assessment is dr kong

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

黑色誘惑 發表於 18-8-20 00:04
Where to buy ?

Shoebox 海港城
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

用戶要求終止服務

千色店 - Frog

公爵府

2023年兔年勳章

回覆 黑色誘惑 的帖子

唔係嘅,只係佢嘅店多,廣告多。上網搜一下,係有其它同類嘅店舖。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

fchiang168 發表於 18-8-19 22:32
Clarks絕對是無得彈,六百左右,穿了一年半後再刷下鞋油,睇落仲有八成新,冇乜走樣,轉送俾人可着多一輪, ...

以前腳未大得快,會買貴少少Clarks.
近年腳大得快,換鞋換得密,買返中價少少.
小朋友買鞋唔好預太大,著咗放入1隻手指就ok.
太闊會增加足部負擔。
我有買海錦擦鞋油,每日著完擦幾下,襟好多。
你若盛開, 蝴蝶便來!

象牙宮

2024年龍年勳章

buster 有隻 Dr martin 底,我仔可以着成年。

禁止訪問

男爵府

食得好勳章

Tracy221 發表於 18-8-19 20:30
暑假前見過next 有Clark’s 買,$3xx 對,諗住遲d先買,而家上去next冇得買喇!!
...

$3xx 好抵,係咪
next online shop買?

子爵府

US Master
我仔無時停,整爛幾對其他牌子嘅皮鞋
但呢個US牌子好耐着,我仔起碼着1年以上先爛。以前着半年就鞋頭破損
Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

水晶宮

回覆樓主

我上Next買,$200零300有交易。

首頁

尾頁

跳至