半夜怪事。。。慎入

dice_hk
|

我尋晚係男友度過夜,訓到半夜責醒左,聽到出面好似好嘈,但啲聲好似好遠咁。細聽下好似做大戲啲打鑼鼓聲,我男友住村屋,呢排又7月,我諗會唔會係做啲神功戲呢,但我附近冇咁地方可以搭掤做大戲,我真係唔知啲聲邊度傳黎,定係我聽錯。不過我唔敢起身去厠所。

最驚係今朝我男友話我半夜發開口夢唱歌
cbeyond
|
係發夢, 咪自己其嚇自己
mariefish
|
你男朋友都話你發夢,唔洗怕
yokulami
|
咪多心啦,快去再訓過
wcpcelia    發表於 18-8-19 16:40
hellokitty525
|
係咪人地屋追緊延禧睇緊高貴妃唱大戲呀
我愛Corina
|
係咪有人過身,係祠堂打齋呀?
mandy952
|
dice_hk 發表於 18-8-19 09:25
我尋晚係男友度過夜,訓到半夜責醒左,聽到出面好似好嘈,但啲聲好似好遠咁。細聽下好似做大戲啲打鑼鼓聲, ...

訓醒就算,唔好諗咁多
docomo
|
我尋晚係男友度過夜,訓到半夜責醒左,聽到出面好似好嘈,但啲聲好似好遠咁。細聽下好似做大戲啲打鑼鼓聲, ...

你男友有冇話你發夢唱乜嘢歌?大戲?
dice_hk
|
大家嘅回應咁正面我都安心啲,有時真係會愈諗愈驚咁嚇到自己
mike89
|
hellokitty525 發表於 18-8-19 09:37
係咪人地屋追緊延禧睇緊高貴妃唱大戲呀

冇錯
MMVV
|

我也試過,醒左時感覺外國好遠處有人在舞師打鼓,频率節奏有系統,不過自己同自己講是夢境未散。
cbeyond
|
dice_hk 發表於 18-8-19 09:51

我記得老師講過, 世界唔係真係有咁多撞鬼。
出現得最多係疑心生暗鬼, 自己嚇自己。
bosch
|
邊有咁多鬼,咪自己嚇自己啦。

d 聲有時可以傳到好遠架。有時行雷響夷萬幾丈咁遠,你都會隱約聽到啦。

我6299 屋企會聽到火車聲,但佢地屋企唔近火車線。我有時聽到d 歡呼聲,但個球場唔近我屋企,我知有活動攪緊因為我見球場上空d 雲反晒光。
Poyau
|
放鬆 唔好自己嚇自己
BBJOJO
|
mariefish 發表於 18-8-19 09:30
你男朋友都話你發夢,唔洗怕

咪係
BBJOJO
|
發夢咋
mariefish
|
BBJOJO 發表於 18-8-19 22:25
發夢咋

應該係發夢
JD930
|
dice_hk 發表於 18-8-19 09:51

唔好諗太多
秋天與楓葉
|
有晚半夜12點我又係聽到屋外有細路唱~lalala~bana~
個心寒一寒
跟住一望出窗

原來係有人泊緊車,歌聲係倒車d音樂
虛驚一場
發明倒車音樂個人知唔知半夜會嚇親人
sjssjssjs
|

我又係試過半夜聽到粵曲聲 嚇左兩晚之後 發現原來係我拎咗爸爸爸手機返屋企幫佢拎去維修 原来佢set咗一個半夜粵曲鬧鐘聲……