自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

廉政公署就警務人員懷疑「放生自己友」事件,先後拘捕三男一女警員。消息稱,旺角一名剛升職的警署警長與警長,涉嫌嫖雛妓,被深水埗掃黃同袍揭發,當中「新上位」的女警長及一名男警疑安排他們走後門離開,卻被人舉報。
  據了解,該名警署警長與負責車輛管理運輸組的警長,月前趁休班,結伴到深水埗一個「私竇」尋歡,剛遇上深水埗警區特別職務隊掃黃查牌,被揭發兩名「女伴」均不足十六歲,有人恐被捕向剛升級女警長表露身分,希望「畀次機會」。

消息指出,有人暗中安排兩同袍從後門離開,卻被其餘嫖客發現,向廉政公署舉報。廉署翻看現場天眼深入追查,不排除有人徇私,本周四分別掩至旺角及深水埗兩警區,將四名涉案警務人員帶走調查。

廉署指根據政策,一般不會評論個別事件。資料顯示,廉署去年共接獲七百七十一宗涉及政府部門的貪污投訴,當中涉及警隊約二百零九宗,可追查個案佔一百四十四宗,至於去年被署方檢控的警務人員則有三人。

珍珠宮

男爵府

回覆樓主:

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

警署警長與警長,涉嫌嫖雛妓

大宅

回覆樓主

雛妓

大宅

回覆樓主

佢地一句話兩位警員係上去放蛇就可以甩身啦!警察不嬲就係有牌古或仔!

珍珠宮

回覆樓主:

嫖就嫖啦~仲要嫖雛妓~正變態佬~

禁止訪問

別墅

美好大世界2017勳章

回覆樓主:

明白樹大有枯枝。以前成人聽人講差佬愛邪牌。亦都明白各有喜好。但身為執法人員。同袍掃黃即代表嫖就係錯。點解錯左仲要避?今次嘔心既係雛妓。香港警隊要唸唸形象問題

wcpcelia    發表於 18-8-19 15:56

男爵府

回覆樓主

累人累己

公爵府

親子王國15週年勳章

Vinymqq 發表於 18-8-19 11:57
佢地一句話兩位警員係上去放蛇就可以甩身啦!警察不嬲就係有牌古或仔!
...

都唔係自己環頭,放咩蛇

公爵府

親子王國15週年勳章

jwjody 發表於 18-8-19 12:07
明白樹大有枯枝。以前成人聽人講差佬愛邪牌。亦都明白各有喜好。但身為執法人員。同袍掃黃即代表嫖就係錯。 ...

直頭嘔心兼樣衰到核爆

禁止訪問

公爵府

最接受唔到兩個警長級嫖雛妓
雛妓都係細路女

伯爵府

-bella- 發表於 18-8-19 10:22
[size=1.2em]廉政公署就警務人員懷疑「放生自己友」事件,先後拘捕三男一女警員。消息稱,旺角一名剛升職的警署警長與警長,涉嫌嫖雛妓,被深水埗掃黃同袍揭發,當中「新上位」的女警長及一名男警疑安排他們走後門離開,卻被人舉報。
  據了解,該名警署警長與負責車輛管理運輸組的警長,月前趁休班,結伴到深水埗一個「私竇」尋歡,剛遇上深水埗警區特別職務隊掃黃查牌,被揭發兩名「女伴」均不足十六歲,有人恐被捕向剛升級女警長表露身分,希望「畀次機會」。

消息指出,有人暗中安排兩同袍從後門離開,卻被其餘嫖客發現,向廉政公署舉報。廉署翻看現場天眼深入追查,不排除有人徇私,本周四分別掩至旺角及深水埗兩警區,將四名涉案警務人員帶走調查。

廉署指根據政策,一般不會評論個別事件。資料顯示,廉署去年共接獲七百七十一宗涉及政府部門的貪污投訴,當中涉及警隊約二百零九宗,可追查個案佔一百四十四宗,至於去年被署方檢控的警務人員則有三人。

根據《刑事罪行條例》第124條,任何男子與一名16歲以下的女童非法性交,即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁5年。

伯爵府

apple~y 發表於 18-8-19 12:22
雛妓都係細路女
警長個位唔大架 之前有報警司叫免費雞幫夜場包庇

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

嫖雛妓。。。仲要兩個當差嘅約埋一齊去。。。 真係完全冇得講

累埋同袍。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

雖然依家D少女有些好早熟,不再單純,但有人知法犯法就係唔啱!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

apple~y 發表於 18-8-19 12:22
雛妓都係細路女

警長即係沙展啫,佢地一個警署警長,一個警長,即係一個示沙同一個沙展。

一間差館都唔知幾多個警長。個示沙就真係呢。。。。都算好高職位啦!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

衰十一兼知法犯法

首頁

尾頁

跳至