自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

BBJOJO 發表於 18-8-19 17:11

冇計,我地普通學校出身,佢6299自稱係高材生,佢都冇得出聲

寶石宮

2024年龍年勳章

pomanlife 發表於 18-8-19 17:35
冇計,我地普通學校出身,佢6299自稱係高材生,佢都冇得出聲

幸福可以好簡單

大宅

回覆樓主:

一好好

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

BBJOJO 發表於 18-8-19 16:32
佢咁樣係有安全感但係唔係聰明嘅做法

有何高見

水晶宮

pomanlife 發表於 18-8-19 15:31
有能力都靠自己好

咪時一日無時無刻都黎,帶埋三姑六婆上埋黎,仲開張四方枱真係大鑊

咁梗係、自由有價的

伯爵府

mongng 發表於 18-8-19 12:51
朋友屋企好有錢,嫁女比過千呎豪宅住,但講明平收幾千租,家用全免,唔轉名怕離婚後男人要分樓,收租係避免 ...

沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

luckybaby2011 發表於 18-8-19 17:52
咁梗係、自由有價的

所以各有前因莫羡人

彩鑽殿

123blow 發表於 18-8-19 17:46
好討厭窮得只剩下錢、 千方百計用錢去操控人嘅長輩!

我呢啲硬頸派係吾會就範! 幾細幾遠都自己出去買樓 ...

冇錯,寧願住舊住細住遠,都唔比人操控

子爵府

回覆樓主:

我識一個99俾首期,阿仔供,
同仔長命契,無要求阿仔買邊區無要求鎖匙,
都幾好

男爵府

Jumboshrimp 發表於 18-8-19 16:25
我覺得兩個奶奶都好fair
佢哋由頭到尾都冇攞支槍叫個仔同新抱住佢間屋。佢哋如果唔鍾意咁樣,大可以自己搬 ...

其實呢兩個奶奶都無迫佢地D 子女,完全係俾佢地自己決定

佢哋都好坦白,如果佢地自己搞得掂,唔洗問佢地仲好

寶石宮

2024年龍年勳章

luckybaby2011 發表於 18-8-19 17:48
有何高見

冇機会做99,所以冇諗過
幸福可以好簡單

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

BBJOJO 發表於 18-8-19 18:15
冇機会做99,所以冇諗過

寶石宮

2024年龍年勳章

tsung 發表於 18-8-19 21:02

幸福可以好簡單

珍珠宮

BaolawBB 發表於 18-8-19 12:22
琴晚同兩個奶奶級有錢朋友食飯,佢地都話係唔會一筆過俾錢子女買樓

1)兩個仔,本身一層自住,兩層 ...

1) 個case 有隱憂,無左租客收租( 假設2 萬) d 仔長住無搬走的日子,一年蝕 24 萬 x 2

不如幫仔比首期,佢地自己供

珍珠宮

回覆樓主:

最聰明應該係買左都唔比囝囡知
當住屋有困難時話朋友平租比佢地

子爵府

做父母有錢就一日唔死都keep 响手,鐘意幫邊個就幫邊個。
俾晒仔女,一腳被申開仲慘,人又無,錢又無。

子爵府

識件港女個99仲厲害,所有物業係公司持有,連車都係。
離婚一毫子都一定無得分,我估男家都一定成立左trust, 佢喊咁口覺得上左賊船。

子爵府

72leelily 發表於 18-8-19 13:13
1最好
解決居住後輩儲到錢自己投資
2令到新抱女婿感受不佳

(2)要收$3000,所以身抱、女婿會感覺唔良好?

首頁

尾頁

跳至