自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章

yurijm 發表於 18-8-19 13:48

同意

bingo
幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

揸住兩層樓要個仔同新抱 聽聽話話!

我覺得咁樣做人好冇意義
幸福可以好簡單

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

superkingdom 發表於 18-8-19 14:45

係,有錢,有肯攞出黎米易解決,但第一及

但呢兩個case, 個仔基本上冇乜付出就有地方住,已非常著數。個新抱嘅安全感應該靠自己兩公婆努力,唔應該指意99。

寶石宮

2024年龍年勳章

momonicnic1107 發表於 18-8-19 14:28
無錯,兩個case俾我感覺係有錢就要仔女新抱睇佢哋面色

咪係

你估你係皇后娘娘, 新抱係宫女,仔仔係太監

幸福可以好簡單

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

BaolawBB 發表於 18-8-19 12:22
琴晚同兩個奶奶級有錢朋友食飯,佢地都話係唔會一筆過俾錢子女買樓

1)兩個仔,本身一層自住,兩層 ...

事實上,錢是可以解決好多問題的~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

寶石宮

2024年龍年勳章

NatalieTY 發表於 18-8-19 14:38
聽明就個個都唔幫,自己有錢自己買樓收租投資死後捐晒去慈善機構,一蚊都唔好留
婆媳關係好 ...

幸福可以好簡單

男爵府

koalachan2002 發表於 18-8-19 13:41

如果我奶奶比層有$15000租值既樓我住,我估佢自出自 ...

如果比99自出自入我真係唔得囉,唔一齊住都比佢成日嘈,自出自入我住劏房好過

伯爵府

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

家家有本難念的經
針無兩頭利

我而家老公屋企情況 比上述更精彩 又咪係咁

公爵府

其實我都係咁諗喎,唔好話我現實,層樓未到死都唔會轉名比個仔,真係會怕佢離婚,將層樓分一半比人,或者我未死就轉名,講真句,咁多婆媳糾紛,真係隨時比新抱趕走,將來我仔結婚,我會將另一層樓租比佢,一樣要收租,新抱唔鍾意,就搬出去租,唔會留人。

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

我覺得最聰明的99係,自己D$自己洗,仔女結婚就由佢地自己負責,都養到仔女咁大,佢地自己負責自己生活也好應該。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

吹吹水 發表於 18-8-19 15:13
有錢就話啫 ,2+啲男女,有錢去旅行,買名牌,男買車,女買化妝品 做facial修甲,結婚簽字唔大 ...

當年結婚見到有人6299比間屋佢地住真係好鬼羡慕,後來發覺佢地背後都比99操控住。反而覺得冇受過99恩惠既生活比較自由

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

BBJOJO 發表於 18-8-19 14:48
我就唔會囉

只要我有小小能力我會自己靠自己

有能力都靠自己好

咪時一日無時無刻都黎,帶埋三姑六婆上埋黎,仲開張四方枱真係大鑊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

我有朋友就係層樓係6299名,離婚時乜都攞唔到差d要瞓街,我收留左佢大半個月,佢揾到劏房就搬出,連小朋友都跟男家

男爵府

mongng 發表於 18-8-19 12:51
朋友屋企好有錢,嫁女比過千呎豪宅住,但講明平收幾千租,家用全免,唔轉名怕離婚後男人要分樓,收租係避免 ...

勁,大開眼界

彩鑽殿

BBJOJO 發表於 18-8-19 14:53
揸住兩層樓要個仔同新抱 聽聽話話!

我覺得咁樣做人好冇意義

太多99思想仲停在大清呢

彩鑽殿

大力大力 發表於 18-8-19 14:56
事實上,錢是可以解決好多問題的~

你仔大,力兄有何高見

彩鑽殿

BBJOJO 發表於 18-8-19 14:55
咪係

你估你係皇后娘娘, 新抱係宫女,仔仔係太監

唔係講笑,入門時99就係皇后,太99就傻太皇太后,大仔係太子,大嫂係太子妃⋯⋯⋯⋯我未見過放工返屋企食飯係因為放工放得遲要食餸尾

寶石宮

2024年龍年勳章

pomanlife 發表於 18-8-19 15:31
有能力都靠自己好

咪時一日無時無刻都黎,帶埋三姑六婆上埋黎,仲開張四方枱真係大鑊

咪係囉

幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

竇漪房 發表於 18-8-19 15:32
我有朋友就係層樓係6299名,離婚時乜都攞唔到差d要瞓街,我收留左佢大半個月,佢揾到劏房就搬出,連小朋友 ...

幸福可以好簡單

首頁
23456...9

尾頁

跳至