想買急凍蝦,請問各位有冇好介紹?

pakheimami
|
想買急凍蝦,請問各位有冇好介紹?我買過超市好多牌子肉質好梅大家有冇食過咩牌子肉質可以
pakheimami
|
pakheimami 發表於 18-8-19 12:36
想買急凍蝦,請問各位有冇好介紹?我買過超市好多牌子肉質好梅大家有冇食過咩牌子肉質可以
...

冇人知?冇人食?
Watashiwamomo
|
回覆 pakheimami 的帖子

我有買hk tv mall既急凍蝦,幾多選擇而且可以自取,食左幾次唔錯。另外惠康有一款越南虎蝦好大隻,一盒8隻超新鮮唔錯如果妳想選些高質素既話去Aeon/citysuper會有好多唔同選擇但會相對比較貴
tsung
|
Aeon超市有好多選擇
pig-mum
|
急凍蝦 ? (茄汁蝦碌) ?定係冇殼?(蝦仁炒蛋嗰類)
pig-mum
|
pig-mum 發表於 18-8-19 16:56

有殼( 茄汁蝦碌)?
mollytsang
|
...

剛買一田急凍斯里蘭卡虎蝦肉,120一磅,超爽彈牙唔腥,好好食。
pakheimami
|
pig-mum 發表於 18-8-19 16:57
有殼( 茄汁蝦碌)?

pakheimami
|
pig-mum 發表於 18-8-19 16:56

有殼
TMC3012
|
百佳果啲都ok架
另外我會街市買新鮮既, 返去即擺冰箱雪
Bomama
|
...

九龍城侯王道有一間專做批發,專科冰鮮海蝦,佢有擺出來做零售, 街市散買啲虾都係佢交去畀人用返出嚟賣, 我一直有幫襯, 品質非常好,你可以去試下囉!
bebepopo
|
Phoebeee1013
|
惠x有隻越南虎蝦,我覺得幾爽幾好食
dordorcat
|
Phoebeee1013 發表於 18-8-19 22:18
惠x有隻越南虎蝦,我覺得幾爽幾好食

係未呢隻 堅ok

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Poyau
|
bebepopo 發表於 18-8-19 22:10
小心注膠蝦

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20160507/bkn-20160507060021674-0507_00822_001.html

mscathybbb
|
我係一間fb店買開蝦
VCBB小天使
|
Bomama 發表於 18-8-19 22:02
九龍城侯王道有一間專做批發,專科冰鮮海蝦,佢有擺出來做零售, 街市散買啲虾都係佢交去畀人用返出嚟賣, ...

請問可否俾資料我呀
loveclementine
|
Bomama 發表於 18-8-19 22:02
九龍城侯王道有一間專做批發,專科冰鮮海蝦,佢有擺出來做零售, 街市散買啲虾都係佢交去畀人用返出嚟賣, ...

錦記?
我幫襯佢好多年
Bomama
|
VCBB小天使 發表於 18-8-19 23:20
請問可否俾資料我呀

咪就係嗰位jm講嗰間錦記囉, 佢好多種類, 有啲 大隻過手掌, 聽講係交去酒店,不過咁大隻我 唔捨得食啦, 上次我仲見到有人問佢拎一啲大頭蝦, 一樣勁大隻, 好似龍蝦咁嘅,不過佢收埋交畀泰國菜館, 真係冇乜地方見過。 我平時 去開附近會買盒備用, 因為有啲信心。 百佳嗰啲只係樣樣貨都入, 根本唔係專科。
Bomama
|
loveclementine 發表於 18-8-20 00:11
錦記?
我幫襯佢好多年

你又識貨喎, 知道呢間