婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

just had a checking at 婦科醫生 高X東(女); any jm visited her before? i think she's quite rude, grumpy.
she said my 子宮息肉 (1.5cm) 要在醫院做,和要全身麻醉,然後用內視鏡做及刮宮; quote 左$2xxxx including all at 法國醫院.

請問你有無相熟的婦科醫生介紹呀? 我想多看一個醫生,聽聽講法才作決定
thanks!

子爵府

回覆樓主

我6月時又系瘜肉睇盧兆輝醫生,盧醫生俾我感覺細心有heart! 即日可出院,但吾平

侯爵府

clarew 發表於 18-8-19 14:44
just had a checking at 婦科醫生 高X東(女); any jm visited her before? i think she's quite rude, grum ...

我個醫生都叫我做刮宮, 大約萬4, 我未決定搵唔搵佢做

複式洋房

回覆 Super-Man 的帖子

you mean Dr. 高X東? btw, i also saw Dr. 劉黃X鳳 (中環 and MK), seems she's more patient to explain to patients. Any jm saw her too for 息肉手術/問題? 手勢好嗎?

thanks~~

侯爵府

clarew 發表於 18-8-22 11:19

you mean Dr. 高X東? btw, i also saw Dr. 劉黃X鳳 (中環 and MK), seems she's mo ...

我無睇過高醫生, 但有睇黃x鳳醫生, 佢唔錯嘅, 幫我做檢查同柏氏都唔痛, 之前睇個婦科痛到癲左。我同事話黃醫生收得咁貴, 叫我睇第2個, 我都唔為意佢中環有診所, 上次我急得濟, 去左旺角果間。黃醫生就係話大約萬4蚊幫我刮宮, 我仲未book 。

別墅

Super-Man 發表於 18-8-20 22:03
我個醫生都叫我做刮宮, 大約萬4, 我未決定搵唔搵佢做

請問樓主做咗息肉手術未,因本人上星期去私家做檢查,他也說我子宮內膜有息肉叫我做手術全身麻醉同刮宮。有點擔心,所以想了解下?謝謝

複式洋房

LilyLeung529 發表於 18-8-29 21:20
請問樓主做咗息肉手術未,因本人上星期去私家做檢查,他也說我子宮內膜有息肉叫我做手術全身麻醉同刮宮。 ...

我 book左星期四做。 本身醫生只話切除息肉, 跟住因為要 claim保險。 我打返電話問手術名, 個護士就話要做埋刮宮。 我而家都好擔心。。
本身我9月中去旅行, 諗住去旅行前搞掂, 開開心心出發, 而家有 d擔心。。

別墅

gloriary 發表於 18-9-3 20:06
我 book左星期四做。 本身醫生只話切除息肉, 跟住因為要 claim保險。 我打返電話問手術名, 個護士就話要 ...

我都係,10月中去冰島,我而家仲未決定,想再睇多個醫生確定下先,我都好煩,佢仲話我宮頸糜爛(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

LilyLeung529 發表於 18-9-3 20:10
我都係,10月中去冰島,我而家仲未決定,想再睇多個醫生確定下先,我都好煩,佢仲話我宮頸糜爛(emoji)(emo ...

我9月6日早上做。 9月17日去日本。。
睇左好多人意見。 有 d就話第2日就返工, 乜事都冇。 有 d又話刮完要坐小月。。。
本身就係聽醫生話手術好簡單, 啪啪2下(我有2 粒) 就完, 1x-20min.. 今日又因為 claim 保險要問 d 資料, 所以又打去問, 護士話半小時左右。。
早知旅行完先做。。

別墅

gloriary 發表於 18-9-3 20:14
睇左好多人意見。 有 d就話第2日就返工, 乜事都冇。 有 d又話刮完 ...

(emoji)(emoji)(emoji)好煩,都唔知點解無端端會咁。。。希們我地都快啲好返啦(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

LilyLeung529 發表於 18-9-3 20:16
(emoji)(emoji)(emoji)好煩,都唔知點解無端端會咁。。。希們我地都快啲好返啦(emoji)(emoji)(emoji)
...

我出年4字了, 就係試左好多年都冇 bb. 醫生話即使開排卵丸, 有息肉都未必懷上, 我先想快 d做左佢。希望順順利利啦

別墅

gloriary 發表於 18-9-3 20:22
我出年4字了, 就係試左好多年都冇 bb. 醫生話即使開排卵丸, 有息肉都未必懷上, 我先想快 d做左佢。希 ...

我同你差不多,我都係,都想再生返一個。一定會的,祝你順利成功。

別墅

gloriary 發表於 18-9-3 20:14
睇左好多人意見。 有 d就話第2日就返工, 乜事都冇。 有 d又話刮完 ...

Sorry 想再問下,你book咗邊間醫院吖?同埋邊位婦科醫生?想參考下 Thx

別墅

LilyLeung529 發表於 18-9-3 22:02
Sorry 想再問下,你book咗邊間醫院吖?同埋邊位婦科醫生?想參考下 Thx

唔知點解我私人發送唔到俾你,佢話我冇私隱權發送(emoji)(emoji),我之前喺荃灣鄧錫英婦科醫生,佢話喺港安做三萬幾左右

別墅

gloriary 發表於 18-9-3 20:22
我出年4字了, 就係試左好多年都冇 bb. 醫生話即使開排卵丸, 有息肉都未必懷上, 我先想快 d做左佢。希 ...

(emoji)做完再話我聽!(emoji)(emoji)

複式洋房

我諗都系搵黃x鳳醫生, 好像態度好過高X東醫生
醫生個邊quote insurance claim by AIA, surgery fee $91xx, 痳醉$27xx.

本來book左 9 月7 日做割息肉 + 刮宮; 但呢兩日來M, 我打電話去診所問, 姑娘話問過醫生如M不是太多就無問題; JM 們 any comment?

thanks

複式洋房

我諗都系搵黃x鳳醫生, 好像態度好過 高X東醫生

醫生個邊quote insurance claim by AIA, surgery fee $91xx, 痳醉$27xx.

本來book左 9 月7 日做割息肉 + 刮宮; 但呢兩日來M, 我打電話去診所問, 姑娘話問過醫生如M不是太多就無問題; JM 們 any comment?

thanks

複式洋房

回覆 gloriary 的帖子

i heard it will be like M pain, a little blood will come out after the surgery for a few days.

複式洋房

LilyLeung529 發表於 18-9-3 22:08
唔知點解我私人發送唔到俾你,佢話我冇私隱權發送(emoji)(emoji),我之前喺荃灣鄧錫英婦科醫生,佢話喺港 ...

我 book左巫 x慈醫生

複式洋房

clarew 發表於 18-9-4 22:58

我諗都系搵黃x鳳醫生, 好像態度好過 高X東醫生

醫生同我講 m清左做, 我 m第一日打去 book. 第8日做, 佢又冇特別講 m come時做得唔得

首頁

尾頁

跳至