請問大家 一家大細去旅行?

linglingchai
|
大家一家大細去旅行,採用什麼交通工具去機場??$
Charlotte_mom
|
一家call的士,搭機鐵都唔平(除非繁忙時間怕塞)
whyyou
|
linglingchai 發表於 18-8-19 15:16

一家大細搭的士除開平過搭機鐵
wcpcelia    發表於 18-8-20 08:43
忌廉寶寶
|
linglingchai 發表於 18-8-19 15:16

我帶小朋友唔會搭早機,我仔又鐘意搭地鐵,我地去親都係長假,地鐵呢幾次長假都有機鐵小童免費長者半價優惠,如果冇優惠就搭的士
bosch
|
睇下咩地方... 有時的士, 有時地鐵/機鐵.
BabyGGBaby
|
機場巴士都得
bb2
|
首選機場巴士,屋企樓下就有
good_pig    發表於 18-8-21 23:52
good_pig    發表於 18-8-21 23:51
ramj
|

我通常搭的士去轉機鐵。klxxk買機鐵飛平,旺季細路通常免費。最重要是⋯搭過幾次的士入機場(早機),有2次個司機在highway中眼瞓嚇足全程!
blnc
|

gogovan ,remark 新車
yuensiu
|
機場巴士。早機試過坐半夜4點半巴士,小朋友都好合作
wcpcelia    發表於 18-8-20 08:44
tsung
|
Charlotte_mom 發表於 18-8-19 15:22
一家call的士,搭機鐵都唔平(除非繁忙時間怕塞)

X2
終極熊貓
|
blnc 發表於 18-8-20 02:24
gogovan ,remark 新車

咁寸?
所謂舊車係咪真係唔敢接先?

blnc
|
終極熊貓 發表於 18-8-20 16:39
咁寸?
所謂舊車係咪真係唔敢接先?

唔係我寸呀!係本身個服務有得選擇,當然……未必會是新,但會比較乾淨,舒服
MissMaMa
|
如果航班時間就到,我鍾意坐A巴士,舒服過坐的士,4個人坐的士有d迫

PS 實際上多數坐的士
TMC3012
|
睇返幾多行李啦, 行李多一架的士又坐唔晒

我過條馬路就有兩架機場巴士, 所以我會搭巴士
MSAA
|

睇下小朋友幾大個啦!我女6歲前,我搭的士去機場,因為佢仲細,搭巴士要我地扶上扶落,又要搬行李上巴士,比較論盡,但6歲後,上左小學,自理能力高左,我地就搭巴士去,因為有機場巴士係附近
wcpcelia    發表於 18-8-21 09:04
終極熊貓
|
其實邊有得咁問
地點,人數,行李數量,時間,個人偏好都會影響選擇
linglingchai
|
回覆 終極熊貓 的帖子

只是傾計